Someș Delivery Ajunge În Zona Industrială A Clujului

Someș Delivery oferă evenimente online și offline pentru clujeni, timp de o lună. Împreună cu autoritățile și cu specialiștii, localnicii vor căuta soluții și vor identifica oportunități în cadrul campaniei Someșul|Culoar Verde-Albastru.

De data aceasta, organizatorii Someș Delivery îi invită pe clujeni să descopere zona industrială a orașului. Loc în care rareori mergem să evadăm, să descoperim sau să ne relaxăm, mai ales dacă nu locuim în apropiere.

Ca să nu se piardă pe traseu, lansăm și un joc simplu cu care fiecare poate interacționa. E mai degrabă o platformă de învățare prin joacă. Puteți merge în zonă, descărcați-vă aplicația Play Seppo sau accesați linkul https://play.seppo.io/ cu codul 363C7D”, spune Marius Moga, coordonator Someș Delivery.

Soluții și idei pentru Someș prin intermediul Someș Delivery

Scopul campaniei inițiate de Someș Delivery e să găsească soluții, împreună cu specialiștii, autoritățile și cu cetățenii. Scopul este ca Someșul să devină un culoar verde albastru pe zeci de kilometri, cu spații verzi pe râu, apă curată, piste de biciclete, alei pietonale și arii naturale protejate.

„Tronsonul pe care îl propunem acum spre explorare mi se pare că are cea mai bună conexiune apă – spațiu verde. Malul își păstrează caracterul natural, bogat în vegetație și în același timp este foarte accesibil. Se simte că spațiul e asumat de locuitorii de acolo și asta îi dă mai multă viață, cel puțin în zona Bărc III.

Pentru următoarea lună am pregătit activități atât online, cât și la fața locului pentru grupuri mici. Așa că dacă vrei o ieșire în natură, nu poți să ieși din oraș și în același timp să te ferești de spațiile aglomerate din centrul orașului, merită să îți iei 2-3 prieteni și să explorați zona”, precizează Martha Moroșan, coordonator de spațiu în cadrul echipei Someș Delivery. 

Când au loc evenimentele

Din 14 octombrie și până în 9 noiembrie au loc multe evenimente online și offline. Ateliere de reciclare, tururi ghidate spectacole pentru copii, dezbateri, grupuri de lucru, conferințe etc.

„Primăria a anunțat un concurs de proiecte pentru râu în zona industrială. E foarte important ca tema de concurs să fie creată participativ, prin implicarea publicului. De aceea, am propus bugetare participativă în zona metropolitană strict pentru Someș care fie să înlocuiască, fie să fie complementară unei ediții de bugetare participativă. 

Alături de universitari UBB, cu sprijinul logistic al echipei Someș Delivery, am realizat un chestionar disponibil aici: https://forms.gle/ATMadWmtsHGSESEa8.

Îi invit pe clujenii din zona metropolitană interesați de râu să îl răspândească la prieteni pe rețele de socializare. Răspunsurile analizate de noi vor fi duse ulterior la autorități”, declară președintele Asociației Societate Organizată Sustenabil, Adrian Dohotaru

Întregul program este afișat pe website-ul Someș Delivery: https://somesdelivery.ro/editii/sd-2021-cluj/.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *