Streetstyle Italia (Guest Post)

De fiecare dată când părăsesc Italia, simt un regret, parcă ceva din mine rămâne acolo sau poate e faptul că nu am profitat (parcă) la maxim de zilele petrecute acolo. Asta pentru că îmi place la nebunie Italia…

Streetstyle Italia


Nu este un viciu să bei alcool în timpul zilei, în Italia este o adevarată plăcere, nu poți să te așezi la masă fără să începi meniul cu un pahar de vin sau proseco, dar până să ajungi la desert, îți dai seama că s-a golit sticla.

Poz¦ 3 (6)

Tradiționalele trattorii, cu terasele mici și cochete, sunt mult mai apreciate decât cele moderne. Aici,parcă ești într-o mare familie, deoarece chiar dacă intri pentru prima oară, ești tratat ca și cel mai fidel client.

Începând de la mâncare(renumitele paste,pizza,aperitivele clasice)revigorantul cafe espresso(băut la bar, în picioare) până la hainele și stilul în care poartă hainele bărbații italieni. O fac cu atâta naturalețe încât chiar și o ținută sobră, care poate părea banală la prima vedere, un ochi fin, antrenat vede detaliile care fac diferența:șosetele colorate sau lipsa lor, batista de buzunar,o eșarfă multicoloră aruncată nonșalant în jurul gâtului, nelipsitele brățări sau doar o pată de culoare prin cureaua de la ceas sau altele…

Poz¦ 3 (11)
Poz¦ 3 (5)


Am vizitat din nou Italia, de această dată am ales Veneția și renumitele insule Murano, Burano și Lido, ba chiar am ajuns și la Verona, unde am văzut celebrul balcon al Julietei. Locuri superbe, pline de istorie și de farmecul a tot ce înseamnă această țară. De la clasica pizza, până la străzile pline cu magazine ale marilor branduri, totul se înrămează perfect în peisajul numit Italia.
   

Pe lângă deliciile culinare, o altă atracție este moda, care este foarte bine reprezentată în special în marile orașe ale Italiei ca Roma sau Milano, dar și prin ținutele masculine deosebite prezente în toate orașele mici sau mari. Personal,am avut nevoie de timp să înțeleg diferenta dintre „moda”și „stil”, neavând cine să mă inițieze sau să mă educe în această privință. La fel ca și în Romania,în general puțini dintre cei tineri fac diferența și asta se regăsește din plin și în felul în care se îmbracă sau se poartă. Este o adevărată plăcere să admiri un bărbat trecut de vârsta medie, dar care prin ținută și eleganța lui poate obține un mesaj de admirație.

Poz¦ 2 (15)


Nu m-am putut abține să nu prind pentru Laci câteva cadre cu ținutele care mi-au captat atenția din mult prea multele perindate prin fața mea în diversele orașe vizitate. Desigur că „obiectivul” meu nu este la fel de bine format ca și al marilor fotografi, dar sesiunile de streetstyle sper să vă încânte.

Poz¦ 1 (4)
Poz¦ 1 (7)
Poz¦ 1 (11)
Poz¦ 2
Poz¦ 3 (15)
Poz¦ 4 (8)

Fotografiile și articolul au fost realizate de Gazon Artificial.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *