Gala Premiilor Gopo

La Gala premiilor Gopo sunt oferite unele dintre cele mai importante premii din cinematografia românească. Prima editie a avut loc în anul 2007, ca omagiu adus lui Ion Popescu Gopo, pentru împlinirea a 50 de ani de la câștigarea Palme d’Or pentru Cel mai bun scurt metraj de animație.

Fiind an de an un eveniment cinematografic de referință, Gala Premiilor Gopo aduce în prim-plan și creațiile vestimentare pe care starurile autohtone le afișează pe covorul roșu. La fel s-a întâmplat și în seara de 30 martie 2015, când covorul roșu a devenit podiumul celor bine sau prost îmbrăcați.

După cum bine știm, la orice mare eveniment unde există și un covor roșu, trebuie neapărat să ținem cont de anumite reguli de bază:

Regula numărul 1: Întotdeauna, dar întotdeauna, noi, domnii, trebuie să purtăm costum!

Regula numărul 2: Niciodată, dar absolut niciodată, nu purta blugi! Pot fi purtați oriunde: la piață, la mall, în parc, dar NU la o decernare de premii!

Regula numărul 3: Informează-te! Oriunde! Pe internet, în reviste, la oamenii avizați ce îți pot oferi ajutorul!

Regula numărul 4: Dacă nu ai garderoba pregătită pentru un astfel de eveniment, stai acasă! Un gentleman întotdeauna știe când trebuie să accepte o înfrângere!

Radu IACOBAN – cel mai bine îmbrăcat

Gala Premiilor Gopo
Radu IACOBAN

Radu a ales un costum negru, pe care l-a accesorizat cu o batistă albă și un papion negru (mă bucur că nu a ales cravata!). Sacoul îi vine bine, lungimea este una corectă, atât la mâneci, cât și la sacoul în sine. Nu există o distanță mare între gulerul cămășii și cel al sacoului, ceea ce este un lucru foarte bun! Legat de pantaloni, aceștia au lungimea clasică, deși personal aș fi preferat să își arate un pic glezna. Per ansamblu, Radu IACOBAN a făcut o alegere bună, inspirată și de bun-gust!

Emilian OPREA

Andreea-Vasile-si-Emilian-Oprea1 Gala Premiilor Gopo
Emilian OPREA

Unul din actorii mei preferați, Emilian a ales un costum albastru. O alegere îndrăzneață față de clasicul negru. Însă culoarea nu l-a ajutat foarte mult… Sacoul nu este pe măsura lui, la fel și pantalonii. Mânecile sacoului sunt prea scurte, manșetele cămășii nu se văd. Cravata are grosimea bună, însă imprimeul nu se potrivește unui asemenea eveniment. Pantalonii îi sunt mult prea largi, aceștia fiind ținuți cu greu de cureua maro, care, se pare, a fost asortată cu pantofii! Per ansamblu, Emilian arată ca și cum i-ar fi furat costumul fratelui său mai mare!

Grigore LEȘE

Grigore-Lese Gala Premiilor Gopo
Grigore Lese

Grigore LEȘE, un adevărat român! Un personaj în sine, acesta întotdeauna adoptă stilul rustic, dacă pot să îl numesc așa! O formă de prostest la adresa burgheziei moderne sau pur și simplu stilul său caracteristic, cu toții, cred, suntem de acord că îl prinde și îl definește! Astfel, Domnul Grigore Leșe reușește să scape de comentariile celor avizați în domeniu, prin simplul fapt că nu se raportează la nicio regulă.

Mihai CONSTANTIN

Mihai-Constantin Gala Premiilor Gopo
Mihai CONSTANTIN

Domnul Mihai CONSTANTIN se pare că nu a fost foarte inspirat în alegerea acestei ținute! Cămașa nu este din acest film! Pe lângă faptul că o cămașă nu se poartă descheiată la doi nasturi (ci doar la primul, asta dacă nu purtăm o cravată sau un papion), imprimeul nu are ce căuta în acest context. Dress code-ul nu a fost respectat! Nici nu cred că mai are rost să vorbesc despre celelalte greșeli.

Ducu ION

Ducu ION
Ducu ION

Domnul Ducu Ion a fost aproape de ținuta perfectă. Grosimea cravatei este potrivită reverului sacoului. Lungimea sacoului este bună, deși cea a mânecilor ar fi putut fi cu un centimetru mai scurtă. Punctul cel mai nepotrivit în la această ținută sunt încălțările, care de fapt sunt niște ghete. Să nu purtați niciodată acest gen de încălțări împreună cu un smoching!

Florin PIERSIC JR.

Florin-Piersic-Jr-si-Andreea-Cipca-x
Florin PIERSIC JR.

Deși a mers pe o ținută all black, Domnul Florin PIERSIC JR. nu a ales materialele potrivite, costumul este cu câteva mărimi mai mare, iar de pantofi nici nu mai vorbim. La fel ca domnul Grigore LEȘE, Florin PIERSIC JR. are propriul său stil, care, din păcate, în cazul său, nu respectă nicio regulă a dress code-ului impus de acest eveniment.

Nae CARANFIL

Nae-Caranfil

Câștigător al premiului Cel mai bun regizor, domnul Nae Caranfil a apărut pe covorul roșu purtând o pereche de jeanși, în combinație cu un sacou negru și o cămașă de aceeași culoare. Niciodată să nu purtați blugi la un eveniment unde eleganța este cuvântul de ordine! O altă greșeală făcută de Maestrul Caranfil este tricoul purtat pe sub cămașă. Dacă dorea să poarte ceva pe sub cămașă, trebuia să aleagă un maiou.

Gala Premiilor Gopo a fost una interesantă, atât din punct de vedere al premiilor câștigate, cât și a ținutelor purtate de persoanele participante. Cu fiecare ediție, protagoniștii evenimentului încep să se îmbrace mai bine, mai corect, mai interesant. Să sperăm că lucrurile vor evolua într-un mod cât mai bun și sper, ca pe viitor, să înțelegem că nu este nimic rău în a cere ajutorul unei persoane avizate.

sursa foto: Viva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *