Tissot-T-Touch-Expert

Povestea Tissot începe în anul 1853 în localitatea Le Locle din Elveția când Charles-Felicien Tissot și fiul său Charles-Emile Tissot înregistrează compania ce poartă numele familiei. Domnul Felicien era un ceasornicar desăvârșit, un bun cunoscător al metodelor clasice de ceasornicărie. Împreună cu fiul său au creat primul ceas de buzunar cu două fusuri orare. Emile era un inovator și un vizionar; el a reorganizat modul de funcționare al fabricii și a mărit eficiența producției.

În 1858 acesta pleacă în Rusia pentru a mări notorietatea brandului. A treia generatie a familiei Tissot reprezentată de Paul Tissot contribuie la crearea primului ceas antimagnetic. Acest lucru s-a realizat într-o perioadă foarte dificilă, în urma crizei financiare din anii ’30. Astăzi compania continuă moștenirea lăsată de familia Tissot cu același spirit pasional. Ceasurile Tissot sunt cunoscute azi pentru raportul calitate/preț foarte bun.

Tissot T-Touch Solar Expert- timpul captează lumina

T-Touch este o colecție iconică pentru Tissot care a fost lansată în anul 1999, are funcții ce pot fi actionate prin atingerea geamului. Anul acesta Tissot a lansat primul ceas cu ecran tactil alimentat cu energie solară. Celulele solare sunt instalate pe cadranul ceasului. Consumul bateriei cu care este dotat ceasul este micșorat prin intermediul sistemului de captarea energiei solare. O expunere periodică, suficient de îndelungată la soare, poate asigura o funcționare prelungită a mecanismului. T-Touch Solar Expert vine cu un „facelift” mai dinamic față de modelele precedente.

Carcasa folosită este din titaniu antimagnetic cu PVD ce are o etanșeitate de 10 bari (100 m / 330 de picioare). Are un diametru de 45 mm mai generos față de modelele anterioare.

Geamul de safir are proprietatea de a rezista la zgârieturi. Acesta dispune și de un strat antireflexie ce permite o citire mai ușoară a funcțiilor ceasului. Toate ceasurile din colecția T Touch sunt dotate cu astfel de geamuri. Aplicarea de Super LumiNova pe cadran și indicatori permite vederea funcțiilor pe timp de noapte. Utilizarea tehnologiei tactile este un element caracteristic pentru T Touch. Este un model usor identificabil ca aparținând brandului Tissot.

Ne place Tissot T-Touch , dar ce stie sa faca?

T Touch Solar Expert oferă funcții esențiale pentru utilizarea zilnica – dispune de un calendar perpetuu care indică ziua și numărul săptămânii; două alarme, prima pentru sâptămână și a doua pentru weekend; două fusuri orare; funcția meteo cu presiunea atmosferică relativă; altimetru; cronograf; busolă; azimuth; funcție regatta și lumina de fundal. Toate aceste funcții sunt activate prin intermediul atingerii geamului și au rolul de a asista cu precizie utilizatorul în situatiile pe care acesta le va întâlni.

La ce il asortam Tissot T-Touch ?

Mulți s-ar grăbi să eticheteze ceasul ca fiind sport, să se limiteze cel mult la recomandarea unei ținute casual și să închidă discuția. Eu am o altă părere. Da, ceasul cu siguranță este sport însă noul design al lui T Touch Solar Expert are bezelul subțire și mai puțin încărcat (s-a renunțat și la scrisul punctelor cardinale pe bezel), elementele geometrice sunt mai fine iar ceea ce rezultă este un ceas mult mai discret. Nu limitez, dar recomand la ținuta business folosirea curelei de piele. Cureaua din cauciuc, cea din piele combinată cu textil și brațara din titaniu rămân versatile și recomandate pentru ținuta casual.

Pentru un look cu adevărat fresh în spiritul stilului masculin puteți folosi și varianta de curea portocalie cu o curea la pantaloni și pantofi de aceeasi culoare (ca recomandare generală e de preferat ca cele trei elemente să fie în armonie). Menționez faptul că portocaliul nu face parte din paleta de culori a iernii (este cel mai bine purtat în anotimpurile de primăvară și toamnă).
Nu trebuie să uităm un element foarte important al ceasurilor, cu care este prevăzut și T Touch Solar Expert, este vorba de închizătoarea deploianta care oferă un plus de siguranță posesorului. Aceasta acționează ca un back-up, în cazul deschiderii accidentale ceasul rămâne pe încheietură.

“Patience and time do more than strength or passion.”- Jean de La Fontaine

sursa foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *