Poster Unscent Ro 2014 fata

MADISON absolute beauty organizează la Bucureşti, ȋntre 13 şi 16 noiembrie, cea mai mare expoziţie de artă parfumată ce a avut loc vreodată ȋn Romȃnia: UNSCENT.

Evenimentul, desfășurat în Sala de Marmură din Casa Presei Libere, este realizat în parteneriat cu Intertra de Group, una dintre cele mai avansate şi sofisticate platforme internaţionale de creare, dezvoltare şi poziţionare a parfumurilor rare, de nişă.

Unscent – cea mai mare expoziţie de artă olfactivă vine ȋn Romȃni

Proiectul UNSCENT a debutat în martie 2013 la Milano, în Palazzo Morando – care a găzduit atunci primele instalații conceptuale de expresie a parfumurilor. Cea de-a doua ediţie a fost organizată la Florenţa, ȋn septembrie 2013. Acolo, spațiul expozițional avea în centrul atenției camionul ROADS, ȋnăuntrul căruia vizitatorul parcurgea un original traseu olfactiv. A urmat un nou proiect UNSCENT la Milano, în martie 2014; de data aceasta, a fost modificată dinamica expozițională – intalațiile au fost etalate în interiorul unui spaţiu de retail, la magazinul Excelsior. Inedita manifestare artistică UNSCENT a mai călătorit între timp la Galeria Saatchi&Saatchi din Londra şi la Joyce Gallery,în Paris.

Cea mai recentă manifestare – și cea care va beneficia de expunere în premieră la București, prin inițiativa MADISON absolute beauty – a avut loc în septembrie anul acesta la Florența. Tema expoziţiei, abordată în premieră la Târgul internațional de parfum Pitti Fragranze, este o sintagmă plină de simbol:  Love Magic Potions. „Este o călătorie multi-senzorială unde dragostea, ca poțiune, rezultă din combinaţia de parfum, artă și literatură”, spune Celso Fadelli, CEO Intertrade Group.

Opt dintre cei mai mari maeştri parfumieri au fost atent selectaţi şi invitaţi de către CEO-ul platformei Intertrade Group să creeze cȃte o esenţă inspirată de dragoste: Cécile Hua, Ralf Schwieger, Cyrill Rolland, Celine Ripert, Christian Vermorel, Alex Lee, Arturetto Landi și Vanina Muracciole sunt cele opt „nasuri” de prestigiu ce au creat aromele expuse în acest proiect – arome ce nu au nimic în comun cu vreun parfum disponibil pe piață și nu vor fi niciodată comercializate.

Fiecare esenţă va avea alături cȃte un panou vizual; creațiile grafice sunt semate de opt ilustratori de anvergură internaţională: Alvvino, Matteo Cibic, Patricia Gimeno, Alessandro Gori, La Tigre, Elena Xausa, Anna Parini și Think Work Observe au fost artiştii aleşi de Alessio Avventuroso, director artistic al  proiectului Love Magic Potions. Acest melanj inedit dintre parfum și imagine a fost completat de un itinerariu literar conceput de autorul Giuseppe Santonocito.

Love Magic Potions este cel mai mare proiect pe care am dorit să-l realizez pentru piaţa din Romȃnia. Sigur că este dedicat şi clienţilor noştri fideli, dar are menirea şi de a şterge bariera pe care o poate impune un magazin de lux, astfel ȋncȃt mă aştept să participe la această expoziţie chiar şi persoane care poate nu s-ar fi identificat cu parfumeria de nişă. Expoziţia va dezbrăca parfumul de orice sticlă sau ambalaj pentru a rămȃne ȋn totalitate mirosul ȋn lumina reflectoarelor. Pentru cea mai mare parte a oamenilor, parfumul urmează deja anumite standarde şi a devenit previzibil. Eu vreau să demonstrez că există o ȋntreagă lume ȋncă nedescoperită a parfumurilor”, declară Madeleine Florescu, fondator MADISON absolute beauty.

În cadrul expoziţiei, vor fi prezente şi instalaţii ale brandurilor Acqua di Stresa, Agonist, Boadicea The Victorious, EIGHT&BOB, Blood Concept, Roads şi soOud. Printre invitaţii speciali ce au confirmat prezența la UNSCENT Bucureşti se numără şi bloggerul şi criticul de modă Diane Pernet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *