Unul sau două șlițuri la sacou?

Șlițuri sacou? Deși te-ai decis asupra nuanței, croiului, dar ai rămas blocat la alte detalii. Una dintre frecventele întrebări pe care le primesc pe facebook este dacă să își aleagă sacourile cu unul sau două șlițuri. În primul rând, șliturile au fost inventate pentru a oferi mai multă flexibilitate în mișcare. În al doilea rând, avem trei opțiuni: fără șlit, cu unul ori două șlițuri.

Câte șlițuri la sacou sunt potrivite pentru tine?

Sacoul fără șliț

striped-suit-rear
șlițuri la sacou

Acest tip de sacou se presupune că a fost inventat pentru a evita purtarea mâinilor în buzunarele pantalonilor. De regulă când se recurge la această mișcare, materialul se adună în jurul mâinilor, descoperind fesele, oferind un aspect neplăcut atât purtătorului cât și sacoului. Un alt dezavantaj este că sacoul se șifonează foarte repede atunci când stai jos.

Sacoul cu un șliț

suitjacketbutfittheader
șlițuri la sacou

Se presupune că a fost special inventat pentru călăreți pentru că oferea mai multă mobilitate în mișcare. Sacoul cu un singur șliț reprezintă alegerea clasică și cea mai populară.

Două șlițuri la sacou

Unul sau două șlițuri la sacou?

Un sacou cu două șlițuri a fost special creat pentru a oferi bărbatului mai multă mobilitate.

Un simplu motiv pentru care ar trebui să alegi două șlițuri este că nu sunt la fel de populare ca și cele cu un șliț. Dacă ai mai multe sacouri cu un singur șliț, următorul tău sacou ar trebui să aibă două șlițuri. În plus, sacoul cu două șlițuri este potrivit aproape fiecărei conformații.

Avantajul acestui tip de sacou este că poți sta lejer cu mâinile în buzunarele de la pantaloni, deși nu recomandăm acest lucru, fără a deforma linia sacoului. Astfel, fesele sunt acoperite aproape în totalitate.

Din păcate nu putem spune același lucru despre cazul în care am sta cu mâinile în buzunare și am purta un sacou cu un singur șliț.

sursa foto: aici, aici și aici

2 thoughts on “Unul sau două șlițuri la sacou?

  1. Florin Barbu spune:

    Cred ca pana la Louis Purple mai sunt si alte branduri de costume. Ca de exemplu Zerna, Brioni, Kiton, Hackett, Cacharel, etc. Toti fac costume si cu doua slituri. Dar nu toti ne dau un costum spre purtare si reclama!

  2. Cristi Mihai spune:

    Compari Louis Purple cu Brioni? :)) Inseamna ca nu stii ce inseamna Brioni :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *