WineUp Fair in Transylvania

A cincea ediție a WineUp Fair in Transylvania este o ediție aniversară, în care Vinul-Rege se va afla din nou în capul mesei, la loc de cinste. Vom sărbători împreună, ne vom ospăta și vom degusta o sumedenie de vinuri. 

Va fi cea mai plăcută experiență de învățare posibilă. Ne vom aminti din nou, împreună, că vinul nu e doar prieten, poezie și răsfăț, ci și cel mai elegant liant social cu putință.

WineUp Fair in Transylvania – ediția 5

Producători autohtoni și importatori vă vor turna în pahare tot ce au mai bun la ediția a 5-a a WineUp Fair in Transylvania. Fiecare participant se va confrunta așadar cu provocarea degustării câtorva sute de vinuri.  

Anul acesta Vinul Moldovei, unul dintre cele mai dinamice branduri de țară din domeniul vinicol, vine la WineUp să cucerească și publicul din România, după ce a convins consumatorii din toată lumea.

Programat între 29 și 31 martie 2019 la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca, Wine Up este o ocazie să ne regăsim între prieteni și să le spunem „Bun venit!” celor care doresc să se alăture familiei lor.

Târgul reunește o seamă de invitați de marcă, de oameni pasionați, care ne inspiră: Master of Wine, Master Sommelier, oenologi, proprietari de crame, împreună cu care vom învăța să ne cultivăm gusturile.

Anul acesta vom beneficia cu toții de prezența inegalabilului Steven Spurrier, prezent pentru prima dată în România. Domnia sa a făcut istorie atunci când a pus Lumea Nouă pe harta vinurilor prin “Marea Judecată de la Paris”. Iar acum se declară gata să se lase surprins de vinurile românești.

Domnia sa va fi președintele juriului care va decide selecția oficială WineUp din 2019, dar va prezenta și un masterclass, care vă este dedicat și care, va fi o experiență nu doar de neratat, ci și de neuitat.

Caroline Gilby Master of Wine, tinde să devină o autoritate în materie de vinuri din Europa de est, cea mai bună dovadă a acestui fapt fiind cartea sa ‘The Wines of Bulgaria, Romania and Moldova’.

Cu curaj, nu ezită să atragă atenția tuturor asupra acestei zone pe care o numește ‘ultima piatră prețioasă neștiută a lumii vinului’, cea care ar putea aduce un suflu nou în această poveste milenară. Caroline Gilby revine după cinci ani la WineUp, gata să evalueze din nou vinurile românești dar și să prezinte într-un masterclass Vinurile Moldovei.

De câțiva ani ne-am propus să setăm un nou standard în România privitor la ceea ce înseamnă un târg de vin. Ambianța barocă a Muzeului de Artă, selecția atentă a expozanților, alegerea pe sprânceană a restaurantelor partenere, un ghid profesionist menit să ajute în alegerea vinurilor sau prezența unor invitați de marcă sunt doar câteva repere, care dau un plus de farmec poveștii noastre.

Dar toate acestea ar fi parcă mai lipsite de savoare în absența prietenilor deja consacrați și ai celor noi, care se adaugă an de an la WineUp, formând o comunitate deschisă, plină de vervă, eleganță și pasiune pentru calitate.

Vă invităm, deci, să vă asigurați din timp un loc printre musafirii noștri de la WineUp.

Alegerea e simplă, după cum spune poetul persan Rumi: “Dați-mi mai mult vin sau dați-mi pace”. Ioana Bidian Micu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *