3 Momente Diferite De Consum Al Unui Vin

Am menționat pe site ori de câte ori am avut ocazia cât de mult îmi plac brand-urile care au o poveste în spate și care au rezistat testului timpului. Așa cum hainele pe care le purtăm trebuie să fie durabile, la fel e și cu vinul. Dacă avem haine de calitate, le vom purta mulți ani. Iar un vin, dacă e produs de o cramă cu tradiție, e cu siguranță unul de calitate. E clar că timpul e cel mai bun test atât pentru o cramă, cât și pentru un vin. Din acest motiv am creat câteva momente diferite de consum al unui vin.

Acest lucru se aplică și în cazul cramei Beciul Domnesc care datează de pe vremea lui Ștefan Cel Mare. Beciul Domnesc mi se pare un brand cu o puternică încărcătură istorică. Din mai multe motive:

  • Datorită perioadei în care a fost construită crama, adică secolul XV

  • Sunt păstrate pentru invechire peste 100.000 de vinuri în această clădire istorică

  • Cele mai vechi vinuri din cramă datează din 1949

  • Gustând vin din această cramă, simți că devii o mică parte din istorie.

În cazul meu, atunci când doresc să mă relaxez, mă așez pe canapea degustând un pahar de vin. Acesta reprezintă momentul meu de liniște după o zi încărcată sau la sfârșit de săptămână.

Vinurile le-am ales în funcție de ordinea în care se face degustarea. Alb, roze, roșu.

În momentele când sunt foarte relaxat, îmi place să degust un vin alb. De regulă, când iau prânzul în oraș sau la sfârșit de săptămână. Vinul de față este o Fetească Regală demisec. Are note florale de cireș, flori de câmp și note fructate de pepene galben și pere care îi oferă savoare. Din punct de vedere al asocierilor culinare îi poți savura alături de aperitive, pește și carne de pasăre.

Vinul roșu este preferatul meu. Îl servesc seara la diverse evenimente sau când iau cina în oraș sau acasă. Vinul prezent este Cabernet Sauvignon sec. Are arome de coacăze negre, vișine coapte și note vanilat. Se poate asocia culinar cu brânzeturi, carne roșie și de vânat.

Vinul roze îl consum mai des în sezonul estival și în funcție de preparatele culinare pe care le voi alege. Vinul conține arome de grepfrut roz și trandafiri. Iar ca asocieri culinare merge cu aperitive, salate, pește și fructe de mare.

Te invit în continuare să descoperi povestea vinului Beciul Domnesc În timp ce-i descoperi povestea poți câștiga, prin intermediul unui concurs, unul dintre premiile zilnice (3 sticle de vin, două pahare și un tirbușon) pe www.uncaracteraparte.ro/colectionarul-de-povesti

Care sunt momentele tale preferate când te bucuri de compania unui vin?

Related Posts

2 thoughts on “3 momente diferite bune de consum al unui vin

  1. Flavius spune:

    Serios, reclama la Beciul Domnesc…?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *