Brand-Uri Care Produc Haine Prietenoase Cu Mediul

Te-ai întrebat vreodată cum au fost create anumite haine, cine le-a produs și ce impact a avut asupra mediul procedurile respective? Despre acest subiect am notat cât de mult dăunează mediului brand-urile fast fashion.  În ultimii ani brand-urile au început să fie mai responsabile și să minimizeze efectele negative.

Anumite brand-uri au o procedură de reciclare prin care clienții predau hainele vechi pe care nu le mai poartă iar în schimbul lor primesc vouchere de cumpărături. În această situație câștigă atât clienții, dar și brand-urile care lansează colecții realizate doar din hainele reciclate.

Care sunt brand-urile care produc haine prietenoase cu mediul

Burberry a anunțat în acest an că vor recicla, repara și vor reutiliza hainele din colecțile vechi. 

Everlane este unul dintre brand-urile transparente în privința politicii de preț. Înainte de a lansa o colecție nouă ei caută  fabrici la care pot urmări  de aproape procesul de producție pentru a fi siguri că sunt eco friendly. Ei au lansat o colecție capsulă realizată din peturi de plastic. Fabrica cu care lucrează la partea din denim reciclează 98% din apa utilizată. 

Patagonia se află printre primele brand-uri care au început să facă colecții din bumbac organic.

Din 2011 Levi’s au economisit peste 2 miliarde de litri de apă și au reciclat peste 200 milioane de litri. În prezent, procedura este disponibilă pentru toate brand-urile care doresc să le urmeze exemplul. Până în 2020 planul este să economisească până la 80% din apa folosită pentru denim.

Sunt brand-uri care au creat încălțăminte sport din materiale reciclabile. De exemplu Reebook a lansat o pereche 100% biodegradabilă.

Todd Shelton este un brand care se comercializează doar online și face piese din denim made-to-order. Astfel, se vor crea piese doar atunci când cineva comandă un produs personalizat.

Arket e un brand care a lansat o jachetă din fâș iar în interior au folosit pene din perne și pilote reciclate.

Komodo printre alte piese are și cămăși biodegradabile realizate din tencel. 

Knowledge Cotton Apparel este un brand danez care datează din 2008 și folosește bumbac organic pentru produsele sale. Până în 2020 și-au propus să recicleze 4.5 milioane peturi din plastic pentru a-și face propria lor fibră de poliester. 

Produsele Finisterre sunt realizate din produse organice și reciclate. De exemplu dacă produsul se uzează sau apar anumite defecte atunci Finisterre se ocupă de remedierea situației.

Alternative Apparel au peste 80% din colecție realizată din materiale sustenabile.

Veja folosește produse brute de la ferme organice și nu folosește coloranți toxici.

Deadwood confecționează jachete din piele din piele reciclată.

Și noi putem contribui în felul următor. Putem să alegem să cumpărăm doar de la anumite brand-uri care produc haine de calitate și fibre naturale. Să donăm hainele pe care nu le mai purtăm și să luăm produsele de la second hand în calcul. În plus, putem să fim mai selectivi din punct de vedere al hainelor. Adică să ne costruim o garderobă versatilă și să nu sărim pe prima reducere care ne face cu ochiul.  Te-ai gândit că acel produs ți se pare atractiv doar pentru că e la un preț redus?

Acestea sunt doar câteva exemple. Când m-am documentat pentru articol am descoperit zeci de brand-uri care fac haine prietenoase cu mediul. Dacă suntem la acest capitol să nu uităm să aruncăm gunoiul doar în tomberon sau zonele special amenajate.

Avem și un brand românesc Viggo care a lansat colecția Hope pe aceeași tematică.

Ce alte brand-uri mai știi care fac haine prietenoase cu mediul?

sursa foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *