Viggo Hope 2020 - prima colecție din materiale reciclate a unui brand românesc

Viggo Hope, este colecția capsulă prin carem, brand-ul ne provoacă să ne imaginăm o lume a dezvoltării durabile, prin care dăm o nouă viață materialelor. Noi suntem reflexia modului în care ne tratăm planeta.

Colectia capsulă este compusă din elemente de polyester reciclat, de generație nouă, obținut din sticle de plastic folosite și transpuse în piese de design de lux. Eclectica, încorporată într-o capsulă de creativitate concentrată, prin Hope se urmărește evoluția conceptului de modă sustenabilă care respectă natura.

Mai multe detalii despre colecția Viggo Hope

20.000 Sticle de plastic recuperate din oceane și transformate prin tehnologie inovativă au fost folosite pentru întreaga colecție Viggo Hope. De fapt, pentru printul unui singur tricou Hope s-au reutilizat 5 sticle de plastic, pentru jachetă s-au folosit 12 sticle de plastic și 7 sticle pentru fiecare pereche de pantaloni.

Tricou Viggo Hope

Este în Adn-ul tricoului Viggo Hope –  recuperarea deșeurilor tehnologice și refolosirea lor într-un mod inovativ. Deșeurile de polyurethane sunt selectate și transformate manual pentru a recrea decorațiuni de patchwork pline de culoare, îmbogățite de procesarea ulterioară cu laser.

Munca manuală și mintea creativă se întâlnesc în materialul de lux țesut în Italia al producătorului Bonotto. Jachetele, topurile și pantaloni Viggo Hope sunt realizate în întregime din polyester post-industrial 100% reciclat. Plasticul este recuperat și reciclat pentru a da o nouă viață materialului, prin tehnologie inteligentă. Procesul este certificat de Global Recycled Standard, garanție a transparenței lanțului de producție.

Materialul reciclat Bonotto Italy din colecția Viggo Hope are certificarea Global Organic Textile Standard. GOTS este cea mai înaltă certificare din industria textilă, recunoscut internațional ca fiind cel mai greu de obținut, întrucât verifică nu doar proveniența fibrelor, dar și întregul proces de producție.

Materialele Bonotto pentru Hope contin cel putin 95% fibre organice, nu sunt tratate cu substante toxice, sunt colorate cu vopsele nontoxice si sunt produse cu respect pentru natura si angajati.

Colecția de sneakers Viggo Hope sunt fabricați în Italia, realizați din cât mai puține materiale (piele si polyester) pentru a reduce consumul de apă și de energie.

Combinația de materiale asigură respirabilitate si permite flexibilitatea pantofului sport. Talpa ortopedică asigură un grad mare de flexibilitate și este realizată din cauciuc flexibil.

Colecția capsulă Viggo se poate descoperi la acest link https://viggo-tailoring.com/collections/hope

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *