Gramma

Săptămânile trecute am făcut parte dintr-un proiect la care și-ar fi dorit să participe orice consumator și pasionat de vin. Să fiu mai precis, am fost în Iași la crama Gramma. Și, din următoarele rânduri, vei afla de ce trebuie să ai parte de o astfel de experiență.

Deși am avut multe proiecte în această perioadă, lucrurile s-au așezat în așa fel încât să pot participa la fiecare în parte. Colegii mei de drum au fost Vinescu, Dan Micuda și Mădălin Simion care m-au învățat cum să-mi îmbunătățesc ghidul antimahmureală printr-un simplu truc. Citește în continuare pentru a-l afla!

Cine e Gramma?

Deși Crama Gramma nu are un nume vechi, Marian Olteanu a ambalat frumos povestea încât să ne capteze atenția tuturor. Partea cea mai grea pentru fiecare brand care se lansează este numele. În timp ce echipa de creație degusta câte un pahar de vin și trecea pe foaie diverse variante de nume, au remarcat că au fost din ce în ce mai comunicativi și glumeți. Astfel, a primit denumirea de Gramma – vinul conversației.

Img_1170

Crama Gramma a fost construită după modelul podgoriilor de familie din regiunea franceză Provence și produce vinuri din trei sortimente: Aligote, Fetească Regală și Fetească Albă. Etichetele au fost create de maestrul Horațiu Mălăele.

Img_1167

Viile Gramma se întind pe o suprafață de peste 30 de hectare. Deși au primit mai multe oferte de a vinde via, acestea au fost refuzate.

Viile-Gramma

Partea cea mai interesantă din toată această poveste mi s-a părut atunci când am fost lăsați să ne servim direct din cisterne.

Gramma
Laci-Nagy

Mi-a plăcut inițiativa Gramma de a aduna în același loc bloggeri culinari, de vin, de stil și de modă. Cred că a fost mixul perfect pentru a schimba păreri între noi.

Iar acum, trucul pe care ți l-am promis: dacă de regulă consumi alcool peste măsură atunci când ieși seara în oraș, îți recomand să bei multă apă. E testată pe propria piele și nu am fost mahmur.

Despre această experiență au mai scris Chicineta, Wineandknives, ProVin și SandraB

#vinlaiasi este un eveniment inițiat de Gramma, cu sprijinul Hotel Bellaria, Vivo Fusion, Restaurant Castel, Club Skin si Vinescu.ro.

sursa foto: SandraB

2 thoughts on “Gramma – vinul conversației?

  1. VinClass spune:

    O crama noua si moderna, care respecta soiul, facand vinuri delicate, proaspete si sincere! Recomandam tuturor, mai ales in acest sezon cald in care un pahar de vin rece este cel mai bun alint dupa o zi de munca!

  2. eBogdan spune:

    Poate ne mai vedem… am auzit ca la toamna se mai intampla ceva frumos si interesant la Iasi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *