Sunt multe tipuri de costume de bărbați pe care trebuie să le încerci. De la cele mai simple modele/nuanțe până la cele mai complicate. Astfel, se găsește câte un costum potrivit pentru fiecare bărbat indiferent de stilul personal. Câteodată este recomandat să încercăm haine care ne scot din zona de confort. Astfel, vom putea descoperi și alte variante de a ne pune pe noi în evidență.
Ce costume de bărbați trebuie să încerci
1. Costumul la două rânduri de nasturi
E modern și este purtat de foarte mulți bărbați.
De regulă, sacourile de la aceste costume au 6 nasturi distribuiți pe două coloane.
Modelele cu 6 nasturi sunt varianta clasică și arată mai bine decât cele cu patru nasturi. Vei găsi modele cu mai puțini sau mai mulți nasturi. Astfel, sacourile la 6×2 (șase nasturi în total din care doar doi sunt funcționali) , 6×1 (șase nasturi în total și unul singur funcțional) sau 4×2 (patru nasturi în total din care doar doi sunt funcționali).
Acest sacou este în așa fel construit încât nu necesită desfacerea nasturilor când te așezi. Același lucru este valabil și când stai în picioare deoarece atunci când îl desfaci nu este bine așezat și aspectul nu este foarte plăcut.
Sacourile la două rânduri vin cu un nasture interior (nasture de “ancorare”) care te ajută la închiderea sacoului după care trebuie închis nasturele din mijloc din dreapta.
2. Costumul în dungi
Costumul în dungi a fost popularizat de britanici pe la sfârșitul secolului al XIX- lea și imprimeul în dungi a fost invenția lor. Se mai zice că acest imprimeu a devenit la modă în lumea bancherilor și prin folosirea lui în activitățile sportive.
În lumea bancherilor britanici acest costum cu dungi era un diferențiator între instituțiile bancare. Practic, se lua în calcul lățimea și distanța dintre dungile de pe imprimeu.
Începând cu anii ’20, ’30 popularitatea acestuia a crescut pe continentul american. Acest costum devenind un fel de uniformă a actorilor, interpreților de jazz și a gangsterilor.
Purtarea unui costum înseamnă un anumit statut social, seriozitate, stil de viață, dar și faptul că ești atent la imaginea ta.
Purtătorii de costum fac parte din următoarele categorii: cei care îl poartă în ținuta de zi cu zi, doar la evenimentele formale sau pentru unul dintre cele mai importante evenimente din viața lui – nunta.
În prezent, costumul sau sacoul în dungi este prezent la majoritatea ocaziilor. Iar dungile verticale te lungesc din punct de vedere vizual.
Din punct de vedere al nuanței, cu cât un costum este mai închis la culoare cu atât este mai formal. Iar dungile pot fi foarte discrete sau subțiri . În cazul în care costumul are o nuanță deschisă și dungile sunt închise la culoare atunci această piesă vestimentară intră la categoria casual. La fel sunt și costumele cu dungi late.
3. Costumul bleumarin
Este cel mai versatil costum pe care îl poţi achiziţiona, deoarece este potrivit pentru majoritatea situațiilor. Te salvează din orice situaţie: un interviu, o zi la birou, o întâlnire de afaceri, o invitaţie la nuntă etc. Este clasic, nu se demodează, se potriveşte oricărui tip de păr, ten și ochi.
Din punct de vedere al materialului, costumul bleumarin va fi cu atât mai versatil cu cât vei alege o stofă de mijloc, nici prea subţire, nici prea groasă, ca să îl poţi purta tot timpul anului.
Pe lângă faptul că un costum bleumarin este în sine foarte versatil, sacoul şi pantalonii pot fi purtate şi separat cu alte haine din garderoba ta.
4. Costumul gri
Tot ceea ce am menţionat despre costumul bleumarin este valabil şi pentru costumul gri, cu câteva menţiuni:
– costumul gri este cel mai potrivit bărbaţilor cu părul cărunt;
– nunţele de gri mai închise sunt mai potrivite situaţiilor formale, pe când griul deschis este mai potrivit pentru a fi purta la birou sau la ocazii casual, de aceea recomandarea este să-ţi achiziţionezi un costum gri într-o nuanţă de mijloc;
– poţi combina sacoul de la costumul bleumarin cu pantalonii de la cel gri şi invers.
5. Costumul în carouri
În funcție de preferințe, acest costum se poate alege la unul sau două rânduri de nasturi. Costumul în carouri este varianta mai casual a celor prezentate de mai sus. Aceste carouri pot fi mai mici sau mari sau mai colorate. În anumite situații este considerat ca fiind modern și potrivit pentru cei care vor să pară mai tineri. Dacă aș alege un astfel de costum, aș purta fiecare piesă separat și aș asorta nunața de pe carouri cu o altă piesă din ținută.
Care dintre aceste costume de bărbați ți-au plăcut?