Costumul bleumarin

Mi s-a adresat de multe ori întrebarea despre cum trebuie să arate costumul ideal și care să se potrivească în majoritatea ocaziilor. Din păcate, însă, pentru o parte dintre bărbați răspunsul este încă necunoscut. Pe lângă faptul că un costum trebuie să îți vină ca o mănușă și trebuie să fie potrivit ocaziei, aş mai adăuga încă un element și anume nuanța acestuia.

De ce să alegi costumul bleumarin

Seroussi si alfa romeo stelvio

Probabil că una dintre opțiunile la care te-ai gândit este costumul gri, dar aproximativ cu aceeaşi greutate este şi cel bleumarin. Ambele nuanțe sunt clasice pentru vestimentația masculină.

Diferența dintre bleumarin și gri constă în cât de deschise sau închise sunt cele două nuanțe. De exemplu nu vom găsi un bleumarin foarte deschis cum e în cazul griului. Dar vei găsi multe nuanțe de bleumarin care sunt foarte apropiate de negru. Din acest motiv se face de multe ori confuzia între negru și bleumarin. În cazul în care vrei să distingi dacă un costum bleumarin, pune un obiect negru lângă și vezi dacă este un contrast între cele două. De regulă te poți folosi de un telefon mobil negru pentru acest exercițiu, deoarece majoritatea sunt negre.

Costumul bleumarin îl poți purta lejer în domeniul business pentru că el concurează cot la cot cu cel gri. În schimb, costumul gri are avantajul de a putea fi purtat cu pantofi negri în timp ce la costumul bleumarin mi se pare că cele două nuanțe nu se completează. În acest caz o pereche de pantofi maro sunt mai potriviți sau să alegi un bleumarin foarte apropiat de negru și trecerea să fie astfel insesizabilă.

Dacă ai ajuns să porți un costum bleumarin nu te limita la a purta doar ambele piese împreună. Se pot face multe combinații purtând doar sacoul sau pantalonii cu alte piese vestimentare.

Din punct de vedere al coloristicii costumul bleumarin este considerat o nuanță neutră care merge cu aproape orice.

Cum ai purta acest costum bleumarin pentru bărbați?

Related Posts

One thought on “Costumul bleumarin – cum să-l asortezi și să-l porți cu stil

  1. Bogdan Buza spune:

    cumva in "Picture 3 si 23 of 25" este un blazer? blazerul poti sa il combini cu multe, da' e putin diferit de sacoul business nu? mai ales la nasturi si buzunare… sau gresesc?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *