Crăciunul Unui Gentleman

     Dragă cititorule,
Iată că ne apropiem de perioada aceea din an în care încercăm să ne regăsim pe noi și pe cei de lângă noi. Da, e vorba despre Crăciun. Și astăzi vreau să-ți amintesc că un gentleman rămâne așa în orice împrejurare.

Ceea ce trebuie să faci tu este să te detaşezi de restul lumii. De masa populației. Să fii autentic. Acum mai mult ca oricând.
Observ o tendinţă eronată de a trata această sărbătoare într-un mod greşit, mai ales în cultura poporului nostru. NU! Nu e nevoie să ai masa plină ca să simţi „atmosfera de sărbătoare”. Ba mai mult decât atât: nu ai nevoie de nimic altceva; secretul stă în modul în care alegi să relaţionezişi să reacţionezi.

Crăciunul unui gentleman

Fie că petreci sărbătorile alături de familie şi/sau de persoana iubită vectorii şi principiile care stau la baza acestei perioade sunt aceeaşi: bucurie, simplitateşiechilibru. Într-un cuvânt: eleganţă.

Echilibrul e elementul care trebuie să se regăsească în tot ceea ce te descrie. Desigur, nu am de gând să-ţi expun redundant informaţii despre Argyle sau Fair Isle (Dacă citeşti acest articol tind să cred că aceşti termeni îţi sunt familiari; dacă nu, fă efortul celor câteva click-uri, nici nu eşti nevoit să părăseşti blog-ul).

Ce vreau însă să reţii că un gentleman face totul cu măsură; indiferent că e vorba de mâncare, alcool sau pata/petele de culoare din ţinută. Dacă ochiul avizat îţi poate ierta o nepotrivire de nuanţă, un mic detaliu netratat cu atenţia cuvenită, atunci când manierele tale lasă de dorit, imaginea ta suferă. Şi vei fi penalizat. Încearcă să revezi: cum să te comporți la masă. Nu avem toţi prietenul acela care bea mereu „puţin cam mult”? Sau pe cel care râde zgomotos? Nu fi tu unul din ei.

Simplitatea trebuie să se regăsească în acţiunile tale. Bucură-te de tot ce e simplu şi frumos. Fă ceva! Nimic nu-ţi dă dreptul să-ţi îmbraci cel mai larg trening şi să vegetezi aşteptândospăţul. Fii Moş Crăciun pentru un copil sau pentru mai mulţi. Ce pierzi? Câteva ore din viaţă?! Un preţ prea mic pentru bucuria din ochii copilului care-l vede prima oară pe „Moşu’”.

Construieşte-ţi o ţinutăsimplă, echilibrată, elegantă. Oricât ne-am răsfăţa noi orgoliul nostru exacerbat de masculi alfa trebuie să recunoaştem că ele, fac parte din viaţa noastră şi că parte din demersurile noastre li se datorează lor. Surprinde-o! Ieşiţi la o plimbare sau mergeţi cu colindul. Faceţi ceva diferit şi ea îţi va împărtăşi încă puţin din bunătatea şifrumuseţea ei.

În încheiere vreau să-ţi transmit cele mai bune gânduri ale noastre şi sper că am reuşit să reactivez partea aceea din tine care te obligă sa munceşti continuu la imaginea ta, la ceea ce însemni tu ca om, de fapt. Treci la nivelul următor şi lasă greşelile în seama trecutului. Focusează-te să scoţi maximum din ce ai şi din ce vei avea.

Acum lasă-te cuprins de bucuriesunt nişte vremuri unice. Eşti un gentleman şi la anul vei fi şi mai gentleman.

PS: Poartă puloverul acela tricotat de bunica, parcă nu e chiar atât de kitschos,nu?

sursa foto: aici

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *