Lucrând De Acasă

Lucrând de acasă poate fi un lucru dificil pentru o parte dintre voi. M-am uitat peste o serie de postări din social media din această perioadă și am observat multe pijamale și haine de casă.

Încerc să lucrez de acasă de peste 10 ani și am ajuns la câteva concluzii.

Faptul că ești în confortul casei tale nu înseamnă că trebuie să stai doar în pat și pijamale. Am încercat de multe ori această mișcare, iar nivelul meu de productivitate a fost aproape de zero. M-am mințit singur pe mine că lucrez. Norocul meu este că nu trebuia să particip la videoconferințe. Până m-am ridicat din pat și am diversificat ținuta. Adică m-am îmbrăcat de parcă ar trebui să mă văd cu cineva în oraș. Indirect mi-a transmis ideea că sunt la lucru și m-am concentrat la ceea ce avem de făcut.

În această perioadă, consider că trebuie să ai un program normal de lucru ca să fii productiv. Indiferent dacă te afli în situația de antreprenor sau de angajat, nu uita că e nasol în ambele părți și nu suntem în concediu. Veniturile au scăzut drastic și trebuie să muncim de 2-3 ori mai mult și să ne mulțumim cu ce încasăm. De exemplu, fac tot ce pot pentru a susține cele două nișe în care activez cea cu sfaturi vestimentare pentru bărbați și Horeca.

Așa că pune-ți cele mai bune haine pe tine și fii cât mai productiv. Poți începe cu o cămașă, jeanși sau chinos, iar cine se simte confortabil poate adăuga și o cravată. Evident opțiunile pot continua precum adăugarea unei veste sau sacou și a unei perechi de pantofi (doar după ce-ai curățat și dezinfectat). În plus, este o idee bună să încerci cele mai trăsnite ținute pe care nu ai avut curajul să le porți până acum.

Nici rutina de îngrijire nu trebuie să fie neglijată în această situație. Pe lângă duș, spălat pe dinți și altele, gândește-te și la partea facială. Dacă e cazul să te bărbierești, fă-o, iar dacă e cazul să îți aranjezi barba, fă-o!

Este momentul în care poți să te dezvolți pe segmentele conexe pe care le-ai ocolit până în prezent.

Pe scurt cele descrise mai sus sunt pentru a avea focusul la muncă, lucrând de acasă, nu la ceea ce este în mediul tău înconjurător.

Multe persoane sunt de părere că banii trebuie să circule. Chiar dacă în acest moment suntem mai temperați din punct de vedere al cheltuielilor. Doar așa ne putem redresa prin susținere reciprocă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *