Cum Să Faci Tranziția Corectă De La Ras La A-Ți Lăsa Barbă

Probabil ai ajuns într-un moment în care te-ai săturat să te bărbierești zilnic sau tot la câteva zile. Sau pur și simplu ai mai adunat câțiva ani și vrei să vezi cum e să ai barbă. Dacă vrei să faci acest pas trebuie să-l faci să fie un lucru care să te reprezinte, nu doar pentru că a fost moda bărboșilor. Noi cei care avem barbă o avem așa dinaintea trend-ului și face parte din personalitatea noastră. Pentru a trece de la proaspăt ras până la a avea barbă trebuie să ai parte de o tranziție pentru că nimic nu se întâmplă peste noapte. Este exact ca și stilul vestimentar care evoluează și se cizelează cu timpul, nu se naște peste noapte. Vei avea nevoie de ustensile noi, dar și de alte produse de îngrijire pentru că o barbă rasă nu se compară cu un păr facial.

Cum să faci tranziția corectă de la ras la a-ți lăsa barbă

  1. Lasă-ți barbă de „4 zile”

Astfel poți vedea cum te prinde și cât de confortabil îți stă. E posibil să ai și mâncărimi până ți se obișnuiește tenul cu barba, dar pentru asta poți folosi ulei de barbă pentru a-ți calma tenul. Pentru început ai nevoie de un aparat special pentru barbă sau să mergi la un salon specializat. În acest moment trebuie să înveți noi abilități precum a fi mânuirea aparatului de ras barba și să înveți cum să faci un contur, care din punctul meu de vedere e esențial. Dar cel mai important aspect mi se pare ca deși îți lași această barbă scurtă să nu lași senzația de neîngrijit. Persoanele cu care interacționezi foarte des vor avea dubii legate de noul tău look și le va lua o vreme până își vor da seama că de fapt nu ai rămas fără lamă de ras. Dacă nu găsești momentul potrivit când să-ți lași barba să crească o poți face începând într-o zi de joi sau vineri. Duminica te poți decide dacă vrei să te razi sau să îți lași barbă.

2. Lasă-ți barba și mai mare

Asta înseamnă să vezi cu adevărat ce înseamnă să fii un bărbos. Te vei confrunta cu tot felul de situații. Fie îți va crește barba foarte des și va trebui întreținută foarte des, fie în unele locuri îți va crește mai des și în altele mai rar. În această situație trebuie să recurgi la tot felul de artificii pentru a avea o barbă echilibrată. O ustensilă utilă de care ai nevoie este peria specială pentru barbă. În plus, trebuie să iei în calcul și fizionomia feței pentru că stilul de barbă pe care îl dorești probabil nu ți se potrivește. În principiu personalul specializat de la un barbershop te poate ajuta. După care dacă te simți în stare te poți aranja singur.

3. Întreține-ți barba

Pe lângă cele enumerate mai sus mai ai nevoie de o perie, un ulei și șampon pentru barbă. Peria te va ajuta să îți aranjezi barba, dar și de a scăpa de firele căzute care atârnă. Șamponul de barbă te va ajuta să cureți și să împrospătezi barba. Tot acesta te ajută să pregătești terenul pentru uleiul de barbă care are mai multe întrebuințări. La început când barba e mică și începi să ai mâncări în zona ei uleiul te va ajută să hidratezi tenul, dar și firele de barbă. În plus, are grijă de tenul acoperit de barbă și lasă și o aromă plăcută.

Dacă mai ai alte idei de a completa acest articol te rog sa-mi lași un comentariu mai jos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *