Cum să înveți să te îmbraci mai bine mai rapid

Pentru mulți bărbați reprezintă un chin atunci când trebuie să se îmbrace pentru ocazii speciale, când sunt în criză de timp sau când au acel moment în care își doresc mai mult de la ținuta lor. Îmbrăcatul trebuie să fie o plăcere și să dureze câteva minute. Adică în orice moment în care dorești să te îmbraci rapid sau  să deschizi ușile dulapului trebuie să ai deja în cap ținuta pe care o vei purta. Pentru a ajunge la acest stadiu trebuie să treci prin anumite etape.

Cum să înveți să te îmbraci mai bine mai rapid

Definește-ți stilul tău vestimentar

Cum ai vrea să te îmbraci la serviciu, ieșiri în oraș sau la evenimentele formale? Ca și cine ai vrea să te îmbraci? Ce stil vestimentar îți place? După ce ți-ai răspuns sincer la aceste întrebări îți poți da seama în ce direcție să o iei. Pentru început te poți inspira din fotografiile de pe internet sau cel mai simplu de pe Instagram unde poți căuta după diverse hastag-uri. Bineînțeles te poți uita și în reviste pentru a îți găsi inspirația. Salvează toate aceste fotografii și vezi ce au majoritatea în comun și ce anume îți place. După ce ai găsit acel lucru mergi în acea direcție și restul se poate ajusta pe parcurs.

Fiecare piesă pe care o porți trebuie să te reprezinte. Din acest motiv nu te arunca să faci schimbări peste noapte deoarece aceste lucruri se vor observa foarte repede. Fiecare modificare trebuie făcută treptat pentru a te adapta cu noul stil vestimentar. De ex dacă nu porți costum în mod normal și din următoarele zi vrei să porți doar costume se va observa. Din cauza faptului că nu ești obișnuit să porți costum te vei simți ciudat în el și asta se va observa. Pentru a ajunge la a purta costum încearcă să crești periodic formalitatea ținutei. Adică în loc de tricou sau cămașă cu mânecă scurtă să porți cămașă cu mânecă lungă. Jeanșii înlocuiește-i cu pantalonii chino, iar încălțămintea sport cu una formală.

Mărimea hainelor

Știu că am repetat acest lucru de nenumărate ori, dar acesta este următorul pas. Orice articol pe care-l porți trebuie să ți se potrivească. Prin urmare dacă ești atent când îți cumperi piesele vestimentare treci cu brio de acest pas. Indiferent de calitatea lor sau brand-ul ales trebuie să-ți faci alegerile după următorul motto: “Fit is the King”.

Pentru început fii atent la jachete, sacouri, cămăși și tricouri  să îți vină bină la umeri. Adică să nu dai senzația de umeri căzuți. Cusătura care face îmbinarea dintre mânecă și partea superioră a hainei să nu treacă de linia umerilor.

Aproape orice piesă vestimentară se poate modifica la un croitor specializat pe retușuri. Chiar dacă ai slăbit sau te-ai îngrășat un croitor poate face retușurile necesare pentru noua ta conformație.

Pantalonii de multe ori sunt subestimați pentru că nu primesc atenția cuvenită. Aceștia fie sunt prea largi, prea stâmți, prea lungi sau prea scurți.

Garderoba capsulă

Vivo stil masculin colectia toamna iarna
Cum să înveți să te îmbraci mai bine mai rapid

Rolul capsulei este să fim mai organizați în garderobă atât din punct de vedere a pieselor vestimentare precum și prin buget. Într-o capsulă pot intra de la 5 până la 13 articole vestimentare pentru a avea un control mai bun asupra ei. Avantajul este că indiferent de ce vei alege piesele vestimentare se vor potrivi între ele din punct de vedere cromatic sau al stilului. Pentru început în garderoba trebuie să se regăsească următoarele nuanțe:gri, bleumarin, alb, bej și maro. Mai multe detalii aici.

Elementele din capsulă  trebuie să se asorteze între ele prin nuanță, textură, material și stil. De exemplu, cămașa slim fit și pantaloni pe picior merg bine, dar asta nu înseamnă ca ambele piese vestimentare să  fie largi.

În dulap pot fi mai multe capsule și uneori se pot împrumuta elementele din alte capsule pentru diverse combinații între ele.  Ai putea avea o capsulă pe care să o porți de luni până vineri pentru serviciu. Și o capsulă pentru sfârșit de săptămână.

Trebuie să ai una sau mai multe piese de bază după care începi să îți construiești garderoba. De ex. începi de la sacou, după care adaugi cămășile, pantalonii, accesoriile.

Haine versatile

Jachete de primavara pentru barbati
Cum să înveți să te îmbraci mai bine mai rapid

Investește în piese vestimentare clasice care vor merge în aproape în orice combinație posibilă. Ai nevoie de un sacou bleumarin, pantofi maro/negri, încălțăminte sport albă, pantaloni khakii, bleumarin și gri. Mai multe detalii aici.

Acest lucru te va ajuta să îți construiești o garderobă solidă, dar și capsula despre care am menționat în rândurile de mai sus. Prin urmare renunță la a mai cumpăra haine care sunt la modă sau ceea ce îți afișează vitrina. Chiar dacă la început pare un proces mai scump pe termen lung își va merita investiția. De fiecare dată când îți cumperi ceva nou imaginează-ți cât de bine se va integra în garderoba ta. Adică vei putea face cât mai multe combinații cu noul articol vestimentar? Mai multe detalii despre acest subiect vei găsi aici.

sursa foto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *