Cum Să Te Îmbraci Pentru A Promova La Serviciu


În ziua de azi, mare parte din noi suntem angajați la companii de diverse talii, pentru care prestăm opt ore de muncă pe zi, cinci zile pe săptămână. Devreme ce îți petreci mare parte din timp acolo, este normal să te gândești și la cum să te îmbraci pentru a promova la serviciu.

Cum să te îmbraci pentru a promova la serviciu

Suntem oare restricționați la costum și cravată? Deloc! Așa-numitul stil business casual ne poate oferi o infinitate de combinații de haine pe care le putem purta la serviciu, păstrând în același timp un look profesional.

Cum ar trebui să te îmbraci pentru serviciu

Bussines casual este o şansă de a-ţi oferi un look personalizat. Chiar dacă unele companii cer acest tip de vestimentaţie, pentru angajații lor are un înţeles total diferit.

Acest stil inedit a apărut în anii 70, însă abia în anii 90 a luat amploare, transformându-se într-un fenomen. Se spune că focarul din care
s-a răspândit este Sillicon Valley, datorită numărului mare de programatori care au devenit antreprenori și milionari în dolari peste noapte.

Majoritatea nu ştiu să facă deosebirea dintr-o ţinută casual şi una sport. Credibilitatea este pusă la încercare dacă te îmbraci pentru serviciu în blugi, tenişi şi hanorac. În unele companii, blugii pot fi consideraţi o excepţie dacă sunt simpli, curaţi şi călcaţi.

Imaginea mult prea casual a angajaţilor unor firme a dus a scăderea credibilităţii acestora.

Business casual este o ţinută mai puţin formală dar în acelaşi timp prezentabilă faţă de clienţi, colegi şi superiori.
Pentru a ieși în evidență în mod pozitiv la serviciu, îți recomandăm să investești în articole precum pantaloni kaki, veste, sacouri sport şi pulovere de tipul cardigan de culoare neagră, gri sau bleumarin. Fibrele naturale cum sunt lâna şi bumbacul sunt importante atât pentru ţinuta casual precum şi pentru cea de afaceri.

Când te gândeşti la o ţinută casual aceasta trebuie să însemne confort. De obicei hainele pe care le porţi trebuie să te facă să pari relaxat, curat şi profesional.

Deoarece nu toate hainele casual sunt potrivite ţinutei de birou, acest ghid te va ajuta să alegi ce e potrivit pentru locul de muncă.

Ce haine să îmbraci la serviciu

Tinuta Formala Boggi Milano
Cum să te îmbraci pentru a promova la serviciu

Costumul pe care să-l porți la serviciu

Multe modele de costum sunt versatile. Acestea pot fi purtate fară cravată la camaşă iar, în zilele răcoroase, se poarte purta sub sacou chiar şi un pulover.

Cămașa

Chiar şi în perioada verii, cămăşile cu mânecă lungă sunt mai potrivite şi mai elegante decât cele cu mânecă scurtă. Practic, cămășile cu mânecă scurtă nu sunt considerate formale.

Fii atent la materialul ales doarece bărbaţii sunt predispuşi la transpiraţie. Pentru a evita acele pete galbene, alege materiale cum ar fi bumbac sau amestec de bumbac cu polyester. Mergi pe cămăşi de culoarea albă sau albastră, simple sau în dungi.

Cravata

Asortare Camasa Pineberry Cravata The Urban Ties Sacou Atelierul De Stil
Cum să te îmbraci pentru a promova la serviciu

Purtararea ei nu este necesară la o asemenea ţinută. Pastrează câteva la birou în cazul unor vizite neaşteptate.

Tricoul

Tricoul nu se poartă la acestă ţinută. Singurul care face excepţie (în unele cazuri) este tricoul cu guler (polo).

Acesta arată foarte bine şi îi oferă bărbatului multe posibilităţi legate de culori variante de a-l asorta. Purtând polo vei reflecta o imagine bună despre compania la care eşti angajat. La ţinuta business-casual tricoul polo se poartă în pantaloni.

Pantalonii

Pantalonii eleganţi trebuie să fie de o culoare neutră şi din materiale precum lâna şi bumbacul.

Dacă ești serios vizavi de cariera ta și vrei într-adevăr să te remarci prin ținutele tale la servicu, blugii ar trebui păstrați pentru weekend. Totuși, dacă te afli într-o firmă în care nici măcar șeful nu vine în fiecare zi cu pantaloni formali, este ok să porți blugi. Altfel, riști să te îmbraci pentru serviciu mai bine decât el.

Pantofii și cureaua

Poartă pantofi şi curea de piele. Nu purta curea sau pantofii sport! Aceștia trebuie să fie tot timpul curaţi şi daţi cu cremă. Cureaua trebuie să fie de aceaşi culoare cu pantofii. Poartă întotdeauna o curea pentru a îţi oferi un look profesional.

Pantofii recomandaţi pentru ținutele business clasice trebuie să fie negri; ținutele business-casual permit și pantofi maro.

Şosetele

Poartă şosete negre sau de culoarea pantalonului. Lungimea lor trebuie să fie potrivită astfel încât pielea piciorului să nu fie vizibilă atunci când stai jos.

Accesoriile

Poartă un ceas conservator şi dă-ţi jos cerceii dacă ai.

Cămaşa purtată cu o pereche de butoni şi fără cravată îţi dă un aer clasic fără a încărca ţinuta.

Îngrijirea și igiena necesară

Părul

Trebuie să fie curat şi îngrijit. Dacă ai o freză extrem de libertină, poate ar trebui să renunți la ea dacă ești serios în a face carieră.

Unii bărbați, deși nu își dau seama, au mătreață. Deoarece privirea celorlați este în mare parte din timp ațintită asupra capului, este imperativ să scapi de mătreață. Folosește un șampon special pentru îndepărtarea acesteia. Dacă persistă, pune în practică următorul sfat: după ce te speli pe cap și clătești, repetă procesul (chiar de două ori). Ține-te de acest program în fiecare zi și vei vedea rezultate.

Părul facial

Dacă porţi păr facial acesta trebuie să fie aranjat.

Bărbierește-te în fiecare zi. Dacă la ținute casual merge și nebărbierit (te poți scuza spunând că arăți mai bine neras), la ținutele formale e imperativ să te bărbierești. Unui prieten de-al meu, angajat recent într-un hotel, i s-a spus clar că dacă nu se bărbierește de fiecare dată înainte să se prezinte la lucru, i se va tăia din salariu. Dacă aplici acest sfat și, începând să te bărbierești mai des, vezi că ți se irită pielea, folosește un balsam after-shave în locul unui after-shave bazat pe alcool.

Mâinile

Unghile trebuie să fie curate şi îngrijite. Dacă transpiri ușor, ai grijă la consumul de lichide pentru a nu avea mâinile ude în momentul când trebuie să strângi mâna cuiva.

Mirosul

Foloseşte puțin parfum, însă ai grijă ca mirosul să fie foarte discret.

Nu mirosi a ţigară!

Atenția la detalii

Fii atent la orice detaliu! Totul trebuie să arate curat, bine călcat (hainele) şi nimic să nu fie uzat. Verifică-ţi regulat hainele de nasturi lipsă, rupturi, aţe ieşite sau pete.

Combinaţii de ţinute concrete să îmbraci la serviciu

Pantalonii kaki cu o camaşă elegantă sunt o alegere sigură. Tricoul polo merge într-un mediu mai puțin restrictiv.
Poţi alege ca si variante:
* Pantaloni kaki, tricou polo, pantofi și curea de piele;
* Pantaloni kaki, cămaşă elegantă cu mânecă lungă, pantofi și curea din piele;
* Pantaloni eleganţi, cămaşă cu mânecă lungă, pantofi și curea de piele;

Stilul business casual, faţă de îmbrăcămintea business tradiţională, îţi oferă opţiunea de a purta culori mai deschise, mai variate, precum şi diferite combinaţii de imprimeuri.

Am încercat să îți oferim câteva tehnici și sfaturi pe care să le poți aplica imediat. Subiectul hainelor la bărbați este foarte vast, existând o grămadă de alte tehnici pentru ca să te îmbraci potrivit la serviciu precum și în alte situații.

Pasul următor pentru tine este să începi cât mai repede să experimentezi. În timp, dacă vei avea răbdarea să încerci diferite ținute, vei învăţa cum să combini piesele vestimentare într-un mod unic, la modă şi elegant. Vei descoperi propriul tău stil prin care vei ieși în evidență.

Tu, cum te îmbraci pentru serviciu?

Related Posts

4 thoughts on “Cum să te îmbraci pentru a promova la serviciu

  1. Teodor spune:

    Dacă ești înalt mai merge să bagi tricoul polo în pantaloni?

  2. Laci spune:

    @ Teodor Da se poate purta in pantaloni.

  3. George Nedelcu spune:

    Spuneai de barbierit, dar daca vrei sa porti barba cum trebuie sa fie?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *