9Bad651A5D0Fb77A4A592043C4878F123C2Fe8F1

Partea bună a faptului că, de cele mai multe ori, nu se ţine cont de dress code, este că poţi scăpa de multe întâlniri de afaceri sau situaţii fără să porţi costum, dar să fi îmbrăcat formal. Există şi variante mai relaxate pentru ţinute de purtat “la birou” , compuse din pulovere sau pantaloni de bumbac, în aşa fel încât să nu fi nevoit să porţi o ţinută clasică formată dintr-un costum din două piese.

Cum să pari îmbrăcat formal fără să porţi costum

Câteva dintre aceste variante sunt:

1) Puloverul pe gât şi pantalonii slim

Îmbrăcat Formal
Cum să pari îmbrăcat formal fără să porţi costum

Puloverul pe gât este un element clasic, de bază, în garderoba unui bărbat. Un pulover pe gât croşetat mai des şi mai subţire îţi va pune mai bine în valoare silueta decât un pulover simplu. Încearcă unul negru, bleumamarin, vişiniu sau gri, căruia să îi asortezi o pereche de pantaloni de lână slim sau conici şi o pereche de pantofi brogue.

2) Sacoul croşetat sau cardiganul cu revere şi cămaşa

2
Cum să pari îmbrăcat formal fără să porţi costum

După cum ai observat la primul punct, una dintre cele mai la îndemână opţiuni atunci când vrem să părem îmbrăcaţi formal, dar să nu purtăm costum, este să purtăm o haină croşetată, cu condiţia să fie de calitate. Prin calitate fac referire la croială şi la fineţea materialului. Un cardigan din lână de merino, caşmir sau unul din bumbac cu guler şal sau un sacou croşetat îţi pot pune în valoare silueta corpului mai bine decât o poate face un simplu tricou, însă avantajul este că aceste haine sunt aproape la fel de confortabile cum este tricoul. Datorită confortului oferit, poţi purta sacoul croşetat sau cardiganul întreaga zi, iar datorită lejerităţii lor, le poţi folosi la layering.

3) Sacoul necăptuşit şi puloverul

3
Cum să pari îmbrăcat formal fără să porţi costum

Aud de foarte multe ori din gura bărbaţilor: “Nu îmi place să port costum, nu mă simt confortabil”. Cel mai probabil nu te simţi confortabil atunci când porţi costum din cauza întăriturilor folosite la construcţia sacoului (canvas-ul de la piept, buretele de la umeri, etc.). Din fericire există sacoul necăptuşit (destructurat) care te scuteşte de toate aceste bătăi de cap, deoarece nu are nici o întăritură, construcţia lui fiind practic constituită doar din stofa din care este croit. Senzaţia purtării a unui astfel de sacoul este una foarte plăcută, practic e ca şi când porţi un cardigan lejer. Încearcă unul într-o culoare mai deschisă şi asortează-i un pulover într-o nuanţă mai închisă pentru un pic de contrast. Acestor piese vestimentare le mai asortezi o pereche de pantaloni chino şi ai o ţinută completă.

4) Jeanşii clasici, un cardigan gros şi o pereche de pantofi smart

Îmbrăcat Formal
Cum să pari îmbrăcat formal fără să porţi costum

Dacă eşti acel tip de bărbat care poartă zilnic blugi şi urăşte să poarte costum, atunci primul lucru pe care îl poţi face pentru a adăuga un plus de formalitate ţinutei tale este să porţi o pereche de pantofi smart. Prin acest termen înţeleg o pereche de pantofi cu talpa de cauciuc sau piele (nu spumă) într-un model clasic (Derby, cu cataramă sau cu model brogue, Oxford pot fi consideraţi prea formali pentru a-i alătura unei perechi de jeanşi); ei pot fi atât din piele netedă, cât şi din piele întoarsă. Blugii să fie clasici, fără rupturi sau decoloraţi. Pentru tricotaje, cele mai bune variante sunt puloverele cu guler normal şi cadriganele, ambele cu suprafaţă texturată şi croială slim.

5) Blazer, un tricou şi o pereche de chinos

5
Cum să pari îmbrăcat formal fără să porţi costum

Ce-i drept, o ţinută la graniţa dintre stilul clasic şi modă, dar care te va ajuta în situaţiile în care va trebui să faci o impresie bună fără să exagerezi. Cele două reguli importante pentru ca această ţinută să arate bine sunt ca tricoul şi pantalonii chino să fie confecţionate dintr-un bumbac de calitate şi să fie bine croite pe corp, să nu fie largi. În ceea ce priveşte încălţămintea, poţi alege o pereche de pantofi Oxford, Derby, pantofi cu cataramă sau chiar o pereche de adidaşi din piele cu condiţia să fie simpli.

Cum ți s-au părut aceste sugestii pentru a fi îmbrăcat formal?

sursa foto: www.marksandspencer.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *