Pălăria Bowler

Pălăria Bowler o vei găsi sub mai multe denumiri precum Derby ( în America), bob hat sau altele. Denumirea de Bowler vine de la creatorii ei, pălărierii William și Thomas Bowler. Îți povesteam într-o postare anterioară despre cum se poate purta o pălărie trilby. Astăzi ne concentrăm spre un model clasic care a luat naștere în anul 1849 și a fost special creat pentru armata britanică.

Cum să porți pălăria Bowler

Ce mi-a plăcut cel mai mult acest tip de pălărie este că îți transformă instant ținuta adăugând un accent clasic care te va ajuta să atragi instant atenția pentru că nu este un model foarte popular. În plus, dacă te îmbraci cu nuanțe terne și porți această pălărie vei fi „confundat” pentru moment cu un englez sau cu cineva căruia îi place să adopte acest tip de vestimentație.

O poți recunoaște după forma rotundă a calotei și a borului răsfrânt.

În România poți găsi pălăria Bowler la Royal Chapeau. Ei mi-au accesorizat ținutele de la Pitti Uomo 85 cu ajutorul pălăriilor pentru că păreau făcute pentru acest gen de eveniment. Una dintre modele primite este o pălărie bowler denumită Arthur de către Adriana Andreicuț. Efectul pălăriei s-a simțit aproape instant primind întrebări din stânga sau dreapta despre ea.

Palaria Arthur Royal Chapeau
Pălăria Bowler Arthur Royal Chapeau

Pălia bowler bej o poți purta la nuanțe de negru, verde, albastru, maro, gri, bleumarin, etc.

La Pitti Uomo 85 am purtat pălăria bowler în felul următor:

Interviu
Interviu
Pălăria Bowler
Impreuna cu Luca Rubinacci.
Impreuna Cu Mariano Di Vaio
Impreuna cu Mariano Di Vaio
Impreuna Cu Lino Ieluzzi.
Impreuna cu Lino Ieluzzi.
Impreuna Cu Nick Wooster
Impreuna cu Nick Wooster

Cum ai purta pălăria bowler?

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *