Pălăria trilby

La prima încercare pălăria trilby se poate ușor confunda cu una fedora. Am avut ocazia să mă joc cu multe pălării până acum, care deși mi-au atras atenția prin designul lor, le-am părăsit încet din cauza manufacturei proaste. În plus, parcă au început să devină banale, chiar dacă nu aș avea o “concurență” între bărbații purtători de pălării pentru sunt prea puțini care le agrează sau le-ar purta. Datorită nișei de care mă ocup, am pus mâna pe carte și am început să citesc mai multe lucruri despre pălării pentru a putea diferenția cele de proastă calitate față de cele de calitate superioară.

Pălăria trilby de la Royal Chapeau

M-a frapat ceea ce am observat la Royal Chapeau deoarece păreau genul de pălării pe care le-aș vrea în garderoba mea. Am descoperit că materialele folosite pentru pălăriile Royal Chapeau erau blană de iepure, accesorii din piele și mătase, iar toate elementele erau cusute de mână.

Royal Chapeau mi-a accesorizat ținutele de la Pitti Uomo 85 cu ajutorul pălăriilor pentru că păreau făcute pentru acest gen de eveniment. Una dintre modele primite este o pălărie trilby denumită Arnaud de către Adriana Andreicuț care se aseamănă cu una fedora.

Palaria Arnaud Royal Chapeau
Palaria trilby Arnaud Royal Chapeau

Pălăria de mai sus a fost îndoită de mai multe ori accidental, transportată nu tocmai în condiții propice și am avut surpriza să remarc că și-a revenit la forma inițială. Mi-a plăcut nuanța maroniu roșcat care o face potrivită pentru mai multe ținute și panglica roșie din mătase care oferă un ușor contrast. O poți purta la nuanțe de verde, albastru, maro, galben, portocaliu, gri, bej, etc.

Un alt plus pe care l-aș aduce acestei pălării e că nu are numele brandului la vedere dacă ar fi să o comparăm cu legendarele Stetson sau Borsalino.

Pălăria trilby este una dintre cele mai reușite resuscitări din lumea modei pentru că a redevenit populară. Deși varianta clasică era de culoare maro și era confecționată în Anglia, în ziua de azi vei găsi trilby aproape în fiecare nuanță posibilă. De regulă o porți purta aproape la orice stil vestimentar în funcție de stilul personal și context.

La Pitti Uomo am purtat modelul trilby Arnaud în felul următor:

IMG_3227-E1
Palaria trilby

Pălăriile din prima colecție Royal Chapeau au prețuri cuprinse între 180 € și 250 €. Acestea vor putea fi achiziționate din showroom-ul de pe Str. Mahatma Ghandi Nr. 3, sau online, de pe site-ul Royal Chapeau.  Vizitele se fac pe bază de programare, la numărul de telefon 0759 029 229.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *