Louis Purple

Vine un moment, în viața fiecărui bărbat, când acesta este nevoit să poarte un costum. Pentru cei novice, această căutare poate dura foarte mult, având ca rezultat un compromis prost făcut. Pe scurt, un dezastru vestimentar. Fiecare haină pe care o porți trebuie să te reprezinte! Astfel, s-a creat Louis Purple pentru a evita aceste greșeli frecvente.

În 1999, s-au pus bazele unei fabrici pe nume Formens care a avut un singur țel: să învețe cât mai mult, să facă cele mai complexe lucrări și să lucreze doar cu și pentru branduri de lux. Deși numărul brandurilor care au ales fabrica de la Botoșani a fost în creștere în fiecare an, Gerard Losson, fondatorul Formens, nu era mulțumit. Provocările au dispărut și vroia ceva mai mult pe care să își lase o amprentă puternică. A început să lucreze din ce în ce mai mult până a găsit o soluție la problema sa.

Louis Purple Tinuta Business
Louis Purple tinuta business

Gerard Losson și-a adunat toate informațiile acumulate din școlile de specialitate și, împreună cu experiența pe care a dobândit-o lucrând cu produse de lux la Formens, a avut ca rezultat nașterea Louis Purple.

“Louis” a fost împrumutat de la prenumele fiului său, dar și de la regii care au domnit în Franța. Iar „Purple” înseamnă purpuriu care, vreme de mulți ani, a fost considerată o culoare demnă doar pentru Casa Regală.

Astfel, în calendar, 2009 este un punct cheie și începutul unei noi ere în domeniul vestimentar.

Filozofia Louis Purple se bazează pe cei 5 F:

1) Fit

2)Fit

3)Fit

4)Fabric

5)Finishing

La Louis Purple vei găsi mai mult decât acel costum creat de tine pentru tine. Aici vei găsi o gamă diversificată de produse care îți vor aduce un plus personalității tale și vor umple golurile din garderoba ta. Astfel, un costum MTM trebuie purtat peste o cămașă MTM realizată după trăsăturile clientului și accesorizată cu ajutorul unei cravate, unei batiste și chiar a unei perechi de pantofi care te vor face remarcat în orice moment al zilei. Produsele Louis Purple sunt mai mult decât o simplă haină. Ele reprezintă un stil de viață și o nouă experiență în a fi tu cel care își poată hainele, nu invers.

Louis Purple Made To Measure
Louis Purple Made to Measure

La Louis Purple ai control absolut în ceea ce privește crearea propriului tău costum. Îți alegi singur: materialul, nasturii, croiul; pe scurt, îți creezi singur haina. În plus, îți oferă peste 300 de țesături, 60 de tipuri diferite de revere şi trei modele diferite de sacouri din care rezultă peste 18.000 de combinații.

Datorită faptului că Louis Purple are în spate povestea de succes a fabricii de confecții Formens (care a împlinit 15 ani), îți oferă același produs din punct de vedere al designului, croielii și a materialului folosit ca și orice alt atelier de MTM din lume. Dar totul la un cost mai scăzut pentru că s-au eliminat taxele de intermediere.

Studioul (biroul de creație) este situat pe legendara stradă Rue Saint Honore, iar directorul de creație este Rudy Alali. Louis Purple este descris de însuși fondatorul, Gerard Losson, ca fiind “classic with a twist”. Pe lângă clasicele costume cu care ești obișnuit, partea de „twist” o vei regăsi în nuanțe, contraste, croieli și căptușeli pline de viață.

Datorită atenției la detalii și preciziei cu care se realizează un produs atât de perfect, New York Magazine i-a oferit, în 2013, titlul de „Cel mai bun din New York”.

Tumblr_Mj8Pexmqou1Rfxv98O2_1280

Lider în confecționarea costumelor bărbătești din Franța, Louis Purple vine în întâmpinarea celor care caută produse impecabile la un preț accesibil. Circa 700.000 de costume merg anual spre Franța, fiind realizate din țesăturile disponibile de la Vitale Barberis, Dormeuil, Fratelli Tallia di Delfino și mulți alții.

Louis Purple a început o călătorie cu stil, și acum este prezent în Franța, SUA, Cehia, Rusia, Irlanda, Republica Moldova și România.

Urmărește mai departe povestea de succes și pe pagina de facebook Louis Purple.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *