Îmbracă-Te Cu Atitudine

Probabil că mulţi dintre voi când vedeţi acest titlu automat vă gândiţi că veţi afla despre o haină ” minune „.

Într-adevăr veţi afla despre o haină ” minune ” .

Îmbracă-te cu atitudine

Această haină se numeşte atitudine. Oricât de scumpe ar fi hainele care le îmbraci sau de bine asortate, nu este suficient doar atât ci trebuie să ai şi o atitudine ca atare. Cel mai comun exemplu pe care îl avem sunt vedetele. Multe dintre ele arată impecabil, până încep să vorbească sau să gesticuleze, probă la care majoritatea pică, dovadă a culturii pe care o au.

A fi bărbat însumează şi a fi gentleman.

GENTLEMAN, gentlemeni, s. m. Bărbat cu comportări alese, ireproșabile, cu caracter distins. [Pr.: géntlmen] – Cuv. engl. ( DEX )

Mai mult decât o selectare a hainelor, trebuie sa fie si o selectare atentă a comportamentului care îl expui în faţa tuturor. Poate nu eşti model, dar defilezi pe o scenă în societate unde vei fi catalogat în funcţie de cum umbli, cum vorbeşti sau cât de amabil eşti. O mare majoritate a oamenilor depun un efort substanţial în a îşi forma un stil exterior, vreau să spun că stilul tău exterior este influenţat în foarte mare parte de ceea ce eşti tu defapt.

Poţi să îţi îmbraci corpul într-o haină frumoasă, dar şi caracterul. Diferenţa între cele două este faptul că atunci când îţi îmbraci caracterul cu valori morale si etice îţi ele se vor reflecta şi în îmbrăcămintea ta.

Poate pentru unii nu pare aşa important atitudinea pe care o ai când eşti îmbrăcat într-un anumit fel. De exemplu nu vei merge la o întâlnire beat. Oricât  de bine ai fi îmbrăcat, nu vei merge beat pentru că vrei să faci o impresie bună. Aşa trebuie să fie şi când mergi într-un magazin, la şcoală, la muncă şi oriunde altundeva în societate.

Oamenii se exprimă prin două moduri: prin limbajul verbal şi limbajul non-verbal. Implicit când comunicăm noi transmitem ambele mesaje, Creierul nostru le identifică pe amândouă şi ne oferă păreri. Ne dăm seama când cineva este stresat prin faptul că transpiră sau îi tremură vocea când vorbeşte. Tot aşa când mergi pe stradă comunici cu ceielalţi prin mersul pe care îl ai sau prin privirea ta. Toate acestea sunt ca un status ” permanent ” al tău.

Aş spune că în proporţie de 50 % contează modul în care te îmbraci si 50% contează modul în care te comporţi. Vin la pachet amândouă.

Probabil că acum te gândeşti cum poţi să ai o atitudine potrivită. Este destul de simplu.

Marea majoritate a oamenilor încearcă să pară ceva ce nu sunt. Şi nereuşind sfârşesc prin a avea un comportament denaturat.

În primul rând trebuie să fi natural, raţional. Dacă de exemplu nu ştii cum e mai bine să fii natural poţi să te informezi, să te cultivezi, să citeşti codul bunelor maniere mulţi spun ca e o ruşine, chiar din contră orice bărbat ar trebui să îl citească, este baza unei atitudini corecte în societate. A comportamentului care îl ai faţă de cei din jurul tău. Dacă eşti îngrijit şi ai şi conduita morală bună vei fi remarcat eficace.

Nu este greu să ai o atitudine corectă, pozitivă. Atâta timp cât eşti natural şi încerci să fi condus de o stare pozitivă.

sursa foto: aici și aici

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *