Experiența Untold 2017

Untold, în anul 2017, a fost unul dintre cele mai mari și așteptate festivaluri de la noi din țară. Drept urmare i-au făcut și o extensie Neversea. Media de participanți pe zile a fost în jur de 85.000 de oameni. Comparativ cu anii trecuți s-a observat că a fost o organizare mai bună și că e gândit ca un eveniment pentru masă. Multe scene, artiști și genuri muzicale la Untold 2017.

Am discutat cu persoane care merg de ani buni la festivaluri fie ca spectatori sau comercianții și parcă lucrurile nu se legau între ele la festival.  Personal, eu nu am văzut tărâmul magic despre care se povestea. Pe lângă mici elemente din parc și câteva activări Telekom care erau legate de Game Of Trones, decorul scenelor și o activare de la Banca Transilvania nu mi-a inspirat nimic legat de tema festivalului. La bugetul lor, am avut alte așteptări. 

 

A post shared by Laszlo Nagy (@stilmasculin) on

Ca în fiecare an au fost probleme de închiderea parcului circa 10 zile. Cei care stau în Cluj știu că există și alternative. Legat de zgomot îi înțeleg pe cei care stau în apropieri. S-a auzit până la mine acasă care stau la ieșirea din oraș. Cel mai bine s-au promovat în această perioadă niște firme care vindeau dopuri pentru urechi. Sunt curios dacă le-a și funcționat campania.

Legat de partea de comunicare mi s-a părut că au stat foarte prost comparativ cu Electric Castle unde știai în continuu ce se întâmplă, dacă vine ploaia, etc. Fiind un festival mare cu un buget la fel de mare comunicarea putea fi cel puțin la același nivel ca și Electric Castle. Mi s-a părut că participanții nu au primit atenția cuvenită din acest punct de vedere.

Sistemul de plată a avut probleme. Era aproape imposibil să legi de acasă contul de brățară sau prin aplicație. 

Printre activări cel mai mult mi-au plăcut următoarele:

1. Sensiblu deoarece au făcut o cameră senzorială și aveau multe corturi unde ți se oferea un refresh cu apă termală, plasturi, un pahar de apă sau un amestec de minerale, etc.

2. Blogger Lan Party Am avut ocazia să joc Guitar Hero cu Toma Nicolau (fondatorul) și să experimentez realitatea virtuală.

3. Indoor Skydiving, dar cu acces limitat. Trebuia să cumperi 3 pachete de țigări și aveai șansa de a câștiga. Am renunțat pentru că nu sunt fumător și nu voiam să fac un stoc serios pentru a putea experimenta Indoor Skydiving-ul. În altă ordine de idei am pus întrebări în stânga și în dreapta și mi s-a răspuns că acest gen de activări ar trebui să fie mai accesibile. Adică nu văd rolul unei activări dacă rămâi doar cu privitul.

4. Escape Room de la Samsung. Trei încăperi cu mai multe probe. Ultima mi s-a părut cea mai tare. Trebuia să reproduci melodia de la Samsung cu ajutorul unei harpe din corzi de lumină.

5. Engie. Practic dacă voiai să îți încarci bateria de la telefon te urcai pe bicicletă și pedalai.

6. Săritura de la înălțime de la Chio. De fiecare dată când voiam să sar erau prea mulți la coadă. Sper să nu ratez data viitoare. 

7. Simularea unui salt cu parașuta de la Samsung. Am testat, dar nu mi s-a părut spectaculos. Eu am frică de zbor și speram ca senzația să fie pe măsură.

 

A post shared by Laszlo Nagy (@stilmasculin) on

8. Bt Hub o zonă cu workshop-uri. În plus, era un monitor în care erai sub forma unui cavaler și puteai  face diverse mișcări.


9. Dușurile cu vapori de apă de la Telekom.

10. Cușca colorată de la Absolut.

 

A post shared by Laszlo Nagy (@stilmasculin) on

Din punct de vedere al artiștilor

Am stat pe la Forest by BT, Alchemy by Absolut și Elements by Ursus. Mi-a plăcut Macanache. E prima dată când l-am văzut cu formație live. Pe Subcarpați i-am văzut la Electric și am preferat să fac altceva între timp. DJ Antenna a pus un set interesant la Elements by Ursus. Îmi pare rău că am ratat tramvaiul, dar am o experiență plăcută din 2015.

Mâncarea și băutura

Am mers pe mâna lui Adi Hădean deși mi-a plăcut mai mult preparatul de la Electric Castle. S-a stat la coadă maxim 10 min. 

Am degustat deși nu pentru prima oară Lillet. Un aperitiv pe care ți-l recomand să-l încerci în diverse combinații.

 

A post shared by Laszlo Nagy (@stilmasculin) on

Din câte am înțeles Bran au făcut senzație atât la Neversea precum și la Untold la ediția din 2017. La ei se putea degusta cocktail-uri cu vișinată, afinață, tuică și altele combinate cu prosecco.

 

A post shared by Laszlo Nagy (@stilmasculin) on

Ce ținute am purtat la Untold 2017

 

A post shared by Laszlo Nagy (@stilmasculin) on

Ai mai multe detalii despre ziua 1 aici.

 

A post shared by Laszlo Nagy (@stilmasculin) on

Ai mai multe detalii despre ziua 2 aici.

 

A post shared by Laszlo Nagy (@stilmasculin) on

Ai mai multe detalii despre ziua 3 aici.

 

A post shared by Laszlo Nagy (@stilmasculin) on

Ai mai multe detalii despre ziua 4 aici.

Mulțumesc Banca Transilvania și PMA pentru susținere, Serrousi pentru haine și Optiplaza pentru ochelari.

Related Posts

2 thoughts on “Experiența Untold 2017

  1. Masini hatchback second spune:

    Am fost anul asta dar am fost complet dezamagit…. agitatie inutila.

    1. Laci spune:

      De ce ai fost dezamagit?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *