Pălării De Calitate

Când mă gândesc la acest accesoriu îmi vine de fiecare dată imaginea englezilor eleganți care poartă aceste pălării de calitate profitând de rolul lor estetic precum și funcțional. Pălăria îi protejează capul de frig, ploaie sau soare, dar vine în completarea ținutei sale ca o declarație de stil.

Într-o zi plăcută de decembrie, primesc o înștiintare despre deschiderea unui showroom de pălării. După cravată, pălăria reprezintă un alt accesoriu esențial din garderoba mea, de care nu mă voi despărți prea curând. Am făcut o programare la numărul afișat din mail și după câteva zile m-am dus să aflu mai multe detalii despre pălării.

Royal Chapeau – pentru că ne dorim pălării de calitate

Ajung pe Str. Mahatma Ghandi Nr. 3 la Royal Chapeau unde sunt întâmpinat la intrarea în showroom de o domnișoară înaltă și roșcată pe nume Adriana Andreicuț. În timp ce îmi degustam cafeaua, Adriana a ales un vinil din colecția ei pe care l-a pus în pick up și în scurt timp se auzea ceva ce am identificat ca fiind muzică jazz. Pe lângă faptul că atmosfera a fost una plăcută, totul a fost condimentat cu discuțiile despre pălării. Astfel am aflat că pălăriile din showroom sunt inspirate din eleganța unor personaje cunoscute precum Alain Delon, Prințesa Diana sau Grace Kelly.

Dsc_0887
Royal Chapeau – pentru că ne dorim pălării de calitate

Pălăriile Royal Chapeau a fost alături de mine la Pitti Uomo – cel mai mare târg destinat bărbaților. Ele s-au făcut remarcate atât în rândul purtătorilor de pălării de la târg primind multe complimente precum și la diversele ateliere ale pălărierilor din Florența cu care am avut contact. Unul dintre ei mi-a cerut mai multe detalii și i-am spus că o am din România, dar e produsă în Republica Cehă. Pălărierul a precizat că dacă vrei fetru de blană de iepure neapărat trebuie să treci pe acolo pentru că cehii sunt recunoscuți pentru creșterea iepurilor.

Colecția pe care am descoperit-o la showroom include 12 modele pentru femei și 12 pentru bărbați, realizate din materiale fine precum mătasea și fetrul de blană – una dintre țesăturile cele mai apreciate de către pălărieri, folosită încă din perioada Rococo.

Mi-au plăcut foarte multe cutiile din carton solid care îți oferă siguranța că pălăriile ajung la destinatar intacte.

În episoadele următoare îți voi oferi câteva sfaturi despre cum să porți pălăria plus câte un review la modele pe care am avut ocazia să le testez.

Pălăriile din prima colecție Royal Chapeau au prețuri cuprinse între 180 € și 250 €. Acestea vor putea fi achiziționate din showroom-ul de pe Str. Mahatma Ghandi Nr. 3, sau online, de pe site-ul www.royal-cheapeau.com.  Vizitele se fac pe bază de programare, la numărul de telefon 0759 029 229.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *