Borsalino Sărbătorește 163 De Ani De Activitate
Borsalino sărbătorește 163 de ani de activitate

Borsalino sărbătorește, în 4 aprilie, 163 de ani de activitate. În 1857, Giuseppe Borsalino a creat brand-ul, care îi poartă numele, în Alessandria, un oraș din nordul Italiei.

Personalități precum: Al Capone, Winston Churchill, Harry Truman, Charlie Chaplin, Fred Astair, Harrison Ford, Humphrey Bogart, Ernest Hemingway, Frank Sinatra, Pope John XXIII și Robert Redford au purtat pălării Borsalino.

Borsalino sărbătorește 163 de ani de activitate

Borsalino 163 Ani
Borsalino sărbătorește 163 de ani de activitate

Giuseppe Borsalino la vârsta de 14 ani și-a dorit să devină ucenic pălărier în Alessandria. Iar pentru a-și perfecționa tehnica, la vârsta de 16 ani, s-a mutat în Franța la Casa Berteil. În 1850, era considerată universul pălăriilor. În 1857 s-a întors în Alessandria și împreună cu fratele lui Lazzari au deschis prima fabrică. În acel moment, cu ajutorul celor 10 angajați, făceau în jur de 50 de pălării pe zi.

Afacerea mergea așa de bine încât în 1888 s-a mutat într-un spațiu nou care era dotat cu cea mai nouă aparatură importată din Anglia. Iar capacitatea de producție a ajuns la 110.000 de pălării pe an. Toți angajații lui erau plătiți bine asigurându-le pensii, asigurări medicale și școlarizare pentru copiii lor.

La momentul decesului lui Giuseppe Borsalino , 1 aprilie 1900, fabrica cu cei 1200 de angajați a fost preluată de fiul său Teresio. Capacitatea de producție a crescut la 750.000 de pălării pe an. Tot în același an Borsalino a primit premiul Grand Prix la târgul Paris Exposition Universelle. Asta i-a adus o recunoaștere a calității pălăriei și a făcut brand-ul cunoscut în întreaga lume.

Borsalino 163 Ani
Borsalino sărbătorește 163 de ani de activitate

Primul boutique a fost inaugurat în Alessandria în 1925 urmând ca în câțiva ani pălăria Borsalino să devină un must have la Hollywood. Pălăriile Borsalino au fost purtate de Humphrey Bogart și Ingrid Bergman în Casablanca, Marcello Mastroianni în 8 ½ și Jean Paul Belmondo în Breathless.

Anul 1950 reprezintă momentul în care Borsalino au lansat o colecție și pentru femei.

Filmul Borsalino a apărut în 1970 cu actorii Alain Delon și Jean-Paul Belmondo în rolurile principale. Acest film s-a bucurat de un mare succes.

Filmul Borsalino
Borsalino sărbătorește 163 de ani de activitate

În 1975 logo-ul auriu este prezent pe fiecare pălărie Borsalino. Pălăriile Panama apar în noile colecții începând cu anii ’80.

Muzeul Triennale Design din Milano a găzduit o expoziție intitulată “Il cinema con il cappello. Borsalino e altre storie” (“Cinema with a Hat. Borsalino and Other Stories”).

În Alessandria se poate vizita muzeul Borsalino.

Pentru a face o pălărie Borsalino din fetru e nevoie de peste 50 de operațiuni realizate cu mâna. iar manopera durează șapte săptâmâni. Iar pentru cele din paie se poate întinde până la șase luni.

Produsele Borsalino sunt disponibile în 9 buticuri de tip flagships și în aproximativ 550 magazine partenere, precum și pe site-ul Borsalino.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *