Nodul De Cravată Windsor

Pentru că sunt mulți purtători de cravate, unii nu știu să facă un nod la cravată corespunzător sau îl știu doar pe cel mai simplu (four in hand). Nodul de cravată Windsor este simetric are o formă triunghiulară și arată cel mai bine realizat pe cravatele late și la cămășile cu gulerul deschis.

Cum se face nodul de cravată Windsor ?

La nodul de cravată Windsor se începe cu capătul lat care trebuie să fie pe partea dreaptă. Capătul lat se trece în stânga peste partea îngustă. Capătul lat se trece pe partea dreaptă pe sub și-n jurul capătului îngust. După ce ai făcut asta, capătul se trage peste nod, în jos prin bucla formată.

Trece capătul gros spre stânga în jurul nodului făcut pe jumătate. Capătul lat se trece de jos în sus prin spatele nodului și se trage prin buclă. Apoi, se trage capătul lat prin stratul exterior al nodului, trăgând de capătul îngust și ajustându-l în același timp.

Mai jos ai schiță pentru a înțelege mai bine procesul la acest nod de cravată triunghiular.

Cum Se Face Nodul Windsor
Etape pentru nodul la cravată Windsor


Dacă e să facem o comparație între nodul simplu și cel Windsor, cel din urmă este considerat mai formal. Iar nodul simplu este ușor și cel mai rapid.

Poți vedea mai multe despre nodul de cravată Windsor în materialul video de mai jos

Indiferent dacă știi sau nu să faci nodul la cravată, este importat să experimentezi și să alegi ce consideri că ți se potrivește. Ai nevoie doar de câteva încercări în fața oglinzii, după care îți va ieși aproape de fiecare dată. Cum ți se pare acest nod de cravată Windsor? L-ai mai încercat? Sau ai vrea să rămâi la nodul de cravată simplu?

sursa foto:edseyler.wordpress.com, stuffyermamanevertoldya.com

10 thoughts on “Nodul de cravată Windsor – tutorial despre cum se face

 1. radu.crd spune:

  mie imi trebuie cv timp sa-l fac si pe ala simplu…la asta cred ca imi da cu virgula:))

 2. Popovici Octavian spune:

  Chiar in noaptea de revelion am intrat intr-o mica criza, nu mai stiam sa fac nod la cravata, cautand pe net am gasit de unde ai luat si tu poza aceea mi-am facut nod Jumatate Windsor a iesit foarte bine, ai venit cam tarziu cu articolul asta dar mai bine decat deloc :)

 3. Laci spune:

  @Radu.Crd Nevoia te invata.

  @Popoviciu Octavian. Aveam un articol pe site despre nodul simplu la cravata, dar vorba ta nu este tarziu nici acum.

 4. Gaby spune:

  Am avut nevoie mai acu 2 luni de un nod, si nu stiam sa fac+ ca nu am avut pe cui sa ii cer ajutorul… asa ca am cautat pe net, si prima oara am reusit sa fac half-windsor. Incetul cu incetul am invatat sa fac mai multe. Full windsor prezentat de tine e un pic altfel de cum stiam eu, deci am inca un nod de invatat.

  Eu fac invers nodurile, cu partea mica in dreapta si partea mare in stanga, si imi place fara cute. Si in legatura cu asta: Cand ar trebui cuta si cand nu ar trebui?

 5. Laci spune:

  @ Gaby

  Cuta de care zici tu apare adesea la prezentatorii de la TV. Am vazut mai demult o poza pe internet cu un barbat care avea doua cute.

  Poti purta cuta sau fara cuta cand doresti. Cuta este un semn de individualizare.

 6. ionut spune:

  asta chiar mi-a fost de folos. (nu stiam sa fac nici un nod si saptamana viitoare am banchet:x!)
  Bune si folositoare articolele.tine-o tot asa!

 7. Laci spune:

  @ Ionut Ma bucur ca ti-a fost util.

  @ Cristian Iti dau un sfat prietenesc sa renunti la aceea cravata.

 8. Cristian spune:

  Ma gandeam eu :))Acum sper sa nu-ti faci vreo impresie gresita despre stilul meu vestimentar.Ce-i drept nu am purtat-o niciodata dar am zis sa te intreb poate se poate face vreo nebunie vestimentara sa-i zic asa cu ea.Mc mult s mult succes in continuare cu ceea ce faci.Tot ce ai pe site ma reprezinta in mare parte si sunt de acord cu tot.O zi buna

 9. Attila spune:

  Multumesc! Articolul asta a venit exact cand am nevoie sa port crata.
  Maine, la prima ora o sa o sa-l incerc. ;)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *