Stilul Nu Moare Niciodată

Din cauza că nu avem o educație vestimentară adecvată, avem de pierdut în unele cazuri și aș vrea să atrag atenția că stilul nu moare niciodată. Aceste cazuri pot fi din punct de vedere financiar, social și spiritual. Vreau să-ți prezint un domn în vârstă care reușeşte să facă o impresie bună și este lipsit de griji. Am ales acest subiect deoarece, lumea încă cade în capcana magazinelor și cumpără tot ce li se impune. Prin impus mă refer la haine de prost design și calitate (vezi hainele cu “artifici”) și exagerat de scumpe.

Stilul nu moare niciodată

Acest domn este cel bun exemplu despre cum trebuie să îmbătrânim pentru că stilul nu moare niciodată. Chiar dacă el nu român, câteodată am plăcerea să surprind pe stradă un pensionar bine îmbrăcat.

În ciuda vârstei, acesta face o treabă bună prin a aduce o stare de bine și culoare datorită ținutei. Astfel, aș vrea să parcurgem stilul lui.

Ce este interesant, că această ținută poate fi adoptată de către orice bărbat. Trebuie să cunoști doar câteva detalii. Aceste detalii sunt cromatica aleasă, felul în care poartă accesoriile, modul de asortare și atitudinea.

Cromatica

El are o ținută bine echilibrată din punct de vedere cromatic și care e potrivită vârstei. Un secret de care se folosește acesta este culoarea. Pentru cei care nu știu, dacă introduci culoare în ținută, acesta o va întineri, îi va da viață și când este aleasă cum trebuie te scoate în evidență. Elementele care ies în evidență sunt fularul, batista de buzunar și chiar mânerul cârjei (voi reveni asupra lui mai jos).

Accesoriile

Îmi place felul în care poartă fularul. Este înfășurat o dată în jurul gâtului după care are un nod făcut. Cu siguranță el este sătul de simplitate, fapt care îmi confirmă și modalitatea nonșalantă de purtare a batistei de buzunar. Cele două accesorii expuse sunt în contras cu ceasul clasic care ne atrage atenția că bărbatul menține un echilibru în ținută.

Asortarea

Sacoul se integrează bine în ținută asortându-se la pantaloni, ceas, batistă de buzunar și păr. Griul de pe sacou merge cu nuanța părului, dungile maro merg bine la cureaua ceasului și cu pantalonii khaki. A mai ramas un detaliu. Pe lângă dungile maroni se observă o linie subțire albastru deschis- turcoaz  care se asortează cu imprimeul batistei de buzunar. Dacă tot suntem la batista de buzunar, ea se asortează  la mânerul cârjei și ușor cu fularul. De ceas ce pot spune este că fața aurie se asortează bine la khaki.

Un detaliu aș mai avea de menționat. Bărbatul din fotografie păstrează și proporțile. Dacă și-a făcut un nod mare la fular a ales un sacou cu revere late și ascuțite care au tendința de a lungi umerii.

Atitudinea

Este una caldă, prietenoasă și nu se lasă descurajat de probleme vieți, de sănătate etc. motiv pentru care culoare accentuează acest aspect.

Ai fi avut tot aceași părere dacă ar fi fost îmbrăcat în negru și era posomorât?

sursa foto:mensencia.com

Related Posts

16 thoughts on “Stilul nu moare niciodată

 1. radu.crd spune:

  are cv stil mosulica:>

 2. kata spune:

  Chiar vorbeam cu tine despre educatia vestimentara.Daca am avea o minima lectura in acest domeniu,altfel ne-am imbraca.Tinerii din strainatate,de exemplu din Anglia au o educatie vasta vestimentara transmisa din tata-n fiu,pe cand la noi suntem obisnuiti sa fim imbracati de mamele noastre,iar cand crestem deprindem spiritul de turma,fara a ne crea propriul stil,nestiind cate avem de pierdut.Intradevar cei cu o educatie vestimentara au si o situatie materiala buna,dar poti avea stil si cu bani mai putini,daca esti atent la reduceri,cumparaturi in afara sezonului,haine care nu se demodeaza.

 3. Laci spune:

  @ Kata Ai dreptate.

  As mai adauga ca sunt si in Romania persoane cu educatie vestimentare (vorbesc de persoane bine imbracate nu de haine sclipitoare si de prost gust), dar sunt puține.

  La noi nu s-a pus un accent mare pe imagine, dar suntem pe drumul cel bun.

 4. radu.crd spune:

  sunt si multi batuti in cap,crezand ca numai hainele ce au preturi exorbitante inseama stil si ca doar daca apartin unor creatori cunoscuti ii fac bn imbracati.e vorba si de gust in toate astea,dar la noi inca se tine bn pe picioare cocalarul si pitipoanca.

 5. UnuSimplu spune:

  @ Radu.Crd
  Ce are ..nu se poarta un tricou Armani(din piata) cu niste pantaloni de trening adidas si in picioare adidasi nike?(+ ochelari de soare negrii)..ne-au invadat astia,numai scapam de ei.

 6. Marius spune:

  Laci, te rog, sa ma lamuresti cum este cu nodul la fular …am vazut ceva similar si in videoclipul Voltaj I Wanna Be Free…in videoclip un dj poarta un fular inodat cam cum il poarta si batranelul si nu imi dau bine seama cum se face …e o secventa forte scurta intre min 3 : 34 sec si 3 :37 sec…pe versiunea oficiala de pe situl trupei.
  Multumesc :)

 7. Laci spune:

  @ Radu. Crd, Unu simplu

  Aveti dreptate amandoi.

  @ Marius Fularul il are infasurat o singura data in jurul gatului dupa care isi inoada cele doua capete.

  Mai este varianta ca unul dintre capete sa fie mai scurt si cel lung vine inodat o data in jurul celui scurt asemenea nodului de cravata.

  @ Adrian Un adevarat clasic

 8. razvan28 spune:

  Bravo lui , uite ca la o varsta destul de inaintata inca reuseste sa se imbrace bine si inca se respecta.

  Sa fim sinceri , nu iti trebuie bani multi ca sa te imbraci bine , poti sa te imbraci foarte bine cu un milion de lei toata tinuta , sau poti sa ai adidasi de 5 milioane , blugi de 8 , tricou de 2 si ceas de 13 , daca le-ai asortat ca o matura , ca o matura arati !

 9. Laci spune:

  @ Razvan28

  Sper sa citeasca cat mai multa lume comentariul tau si sa-l puna in practica.

 10. vikkktor spune:

  ceasul este putin desuet..nu are o marime clasica, este peste 36..iar plasticul de la carje, este exact amestecul sinteticului in fibra naturala…putea sa foloseasca o umbrela cu maner de lemn sau un baston de lemn..probabil nu s-a pregatit pt foto..

 11. Cristian Mari spune:

  Nota 10 pentru acest batranel pentru felu cum este imbracat si un articol interesant care l-am citit cu drag !

 12. Laci spune:

  @Cristian Mari Mersi.

 13. Diesel spune:

  Am o intrebare, pantalonii kaki sunt pentru persoane mai in varsta sau le pot purta si tinerii?

  1. Laci spune:

   Pantalonii khakii se pot purta la orice vârstă.

 14. Eugen spune:

  Totusi negrul e foarte des ales de cei mai buni designeri vestimentari ai lumii , chiar si bătrâni , cum e karl legerfield si mai sunt si alții numai ca nu îmi vin numele acum . Cred ca tot ce trebuie e atitudine pozitivă :)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *