Romul Mount Gay

Romul Mount Gay s-a născut în momentul în care lui Sir John Gay i s-a propus să se ocupe de conducerea unei distilerii de rom din Barbados. Această insulă a fost descoperită de portughezi și tot ei au avut onoarea de a îi oferi numele Barbados datorită vegetației bogate. Locuitorii acestor insule au  descoperit un sol fertil și o climă favorabilă pentru a crește trestia de zahăr. În secolul al XVIII-lea melasa obținută din trestia de zahăr de pe insulă a primit denumirea de aur negru datorită venitului extra care aducea după obținerea zahărului.

Despre romul Mount Gay

Romul Mount Gay

Mount Gay este cel mai vechi producător de rom din lume conform unui act juridic din 1703. Asta înseamnă că au o experiență de peste 300 de ani în producerea acestui distilat. Toate aromele complexe din rom provin din ingrediente de pe insula Barbados. 

Romul Mount Gay

Apa folosită pentru rom este filtrată natural prin coralii calcaroși care se găsesc în zonă. Pe lângă asta ea se mai filtrează de încă trei ori pentru a obține o apă cât se poate de pură. 

Romul Mount Gay este obținut dintr-un amestec de distilate. Acestea la rândul lor se obțin prin două procedee de distilare. În coloane de distilare și cazane de cupru. Și sunt puse la maturat în butoaie de ștejar în care a fost depozitat Bourbon.

Romul Mount Gay

Din cauza climatului din tropice procesul de învechire este imprevizibil. Un an poate fi echivalent cu 3 ani sau 6 luni. Din acest motiv atenția este îndreptată spre procesul de maturare decât pe cel de învechire.

Conducerea distileriei Mount Gay a fost preluată de Remy Cointreau în 1989.

Mount Gay XO este un amestec de distilate între 8 și 15 ani în care predonimă notele de banane coapte și vanilie. Ca sugestii de servire: simplu sau cu un cub mare de gheata pentru a deschide aromele de caramel și mocha. 

Reteta Cocktail Rom Mount Gay
Despre romul Mount Gay

AVB-ul este de 43%.

Romul se poate găsi aici.

Foto.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *