proba costum royal craus

După prima întâlnire cu Ionuț, de la Royal Craus a venit momentul să văd cum ia naștere costumul. Povesteam data trecută cum m-a impresionat cu acea schiță pe care a făcut-o în urma fotografiilor mele de pe Facebook și mă așteptam în continuare să fiu surprins. 

Deși Ionuț este tânăr pare un om educat și care este sigur pe munca lui ca și orice furnizor de servicii își dorește clienți mulțumiți în jurul lui. Pentru o siguranță mai mare m-a dus la un croitor cu mare experiență pentru a se asigura că este totul în regulă. Practic și-a dorit încă o opinie.  În următoarea zi ne-am întâlnit la atelier și a avansat foarte mult față de proba inițială.

Prima probă a costumului Royal Craus

La pantalonii unul dintre falduri nu era vizibil, dar mi-a zis că e din cauza pungii de buzunar pe care o va muta și la următoarea probă ar fi în regulă. În rest pantalonii au fost aproape gata, trebuia doar să mai aplice nasturii de la betelie și de la buzunarul din spate.

Și vesta era aproape gata și am confirmat încă odată nasturii îmbrăcați pe care-i doresc. Ultimul nasture a fost ales în aceeași nuanță ca și spatele vestei. 

La sacou mi s-a părut o muncă migăloasă. Am reușit să pot observa lățimea exactă a reverului, dar și felul în care se va îmbina materialul de la rever cu cel al sacoului din punct de vedere cromatic. De fapt sacoul va avea două materiale diferite pentru a putea accentua zona de casual. Și anume reverul va fi realizat din același material ca și spatele vestei. Tot aici s-a verificat lățimea umărului, dar și răscroitura. Răscroitura reprezintă locul unde se aplica mâneca de sacou. Mâneca nu a fost gata până nu am verificat diametrul răscoiturii. În astfel de cazuri manufactura durează mult și e complicată când se atașează mâneca la sacou. Mi-a notat pe fiecare rever, în parte, lungimea mânecii și grosimea brațului. Deoarece partea dreaptă cu stânga, a corpului uman, nu este egală.

Detalii costum la comanda Royal Craus

Tot în cadrul acestei probe la Royal Craus s-a verificat lungimea, lărgimea și înclinația spatelui atât la vestă precum și la sacou.

Mai multe se pot vedea în materialul video de mai jos, iar săptămâna viitoare revin cu mai multe detalii despre această întâlnire la Royal Craus. Pe Ionuț îl mai găsești aici.

Related Posts

One thought on “Prima probă a costumului Royal Craus

  1. Alex spune:

    Foarte elegant, iti sta bine cu el

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *