Gala Uad 2017

Am fost prezent pentru prima oară la Gala Uad care a avut loc la sfârșitul lunii iunie 2017 în Cluj Napoca.  În cadrul acestei gale tineri absolvenți, dar și cei de la master își expun lucrarea de licență. Au fost multe prezentări și nu mai rețin câte au fost și de la cine. În schimb am remarcat una cea a lui Oarcăș Ionuț intitulată The Godfather care a și primit premiul de cea mai originală colecție din partea Tempting Brands.

Gala Uad 2017 – Oarcăș Ionuț-The Godfather

Oarcas Ionut The Godfather 1


Prezenta lucrare își propune să analizeze stilul vestimentar din perioada în care existența gangsterilor era marcată de doza de eleganță precum și de stilul excentric adoptat de aceștia.

Studiul de caz analizează stilul vestimentar al unuia din cei mai mari gangsteri din istoria Americii și anume Nașul , analiză făcută pe baza trilogiei cinematografice cu acelasi nume.

Oarcas Ionut The Godfather 2

Lucrarea analizează stilul vestimentar al lui Michael Corleone, mezinul familiei Corleone, interpretat de actorul Al Paciono. Personajul impresionează atât prin stilul vestimentar adoptat cât și prin modul de gândire, de vorbire și de atitudine. Abilitatea de gândire și faptul că este un bun conducător, inteligent și calculat îl fac pe Michael să devină stâlpul familiei.

Oarcas Ionut The Godfather 3

Structura de bază a colecției de modă prezentate este costumul masculin bespoke din perioada gangsterilor. Etapele parcurse în elaborarea Tezei sunt: conceptul, documentarea, schițele artistice, schițele tehnice, tiparele și transpunere(prezentare).

Oarcas Ionut The Godfather 4

Volumele utilizate în realizarea colecției sunt cele clasice care redau cât mai fidel structura anatomica. Materialele folosite sunt S120 din lână și casmir de la Carnet.

Oarcas Ionut The Godfather

Știu că ai observat acele artificii aplicate pe ținute, dar încearcă să vezi imaginea per ansamblu. Pe mine m-a atras având în vedere că am reușit să văd ceva normal comparativ cu experiența pe care am avut-o la Pitti Uomo 92 de la Polimoda. Totodată Ionuț continuă cu această normalitate prin intermediul brand-ului Royal Craus. Adică a înțeles că nu e suficient să fi designer și să nu ai cui să-i vinzi colecțiile indiferent de cât de creative sunt ele. A ales ceva practic de care bărbații au nevoie.

Fotografiile de podium au fost realizate de Emil Costrut.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *