prezentări de modă

Am fost blocat pentru câteva minute într-unul dintre mall-urile din Cluj și m-am uitat la câteva prezentări de „modă” pe unul dintre monitoare amplasate în incintă. Am rămas de a dreptul șocat de imaginile pe care le-am văzut. Era o prezentare cu articole vestimentare ale unor magazine deloc plăcută.

De ce unele prezentări de modă sunt nasoale?

Pentru a fi înțeles, țin să menționez că este vorba despre prezentările pe care le au magazinele sau anumite branduri în mall.

Din păcate toate aceste prezentări au loc fără a se acorda o atenție minimă asupra hainelor pe care le poartă manechinii. În majoritatea cazurilor, combinațiile sunt total nepotrivite. Țin minte o prezentare de acum un an sau doi când unui manechin i s-au dat mai multe articole pe care trebuia sa le poarte în aceași combinație. Înteleg că trebuie să prezinte unele produse, dar de ce nu le gândesc puțin?

Este așa de simplu să construiești o ținută care să fie plăcută, dar nu în ultimul rând să-l poți determina pe potențialul client să o și procure.

Să nu uităm de unele produse care sunt mari sau mici ca și dimensiuni și nepotrivirea din punct de vedere cromatic.

Pe scurt, sper ca pe viitor lumea să bage de seama despre cum se face o prezentare mai ales dacă este vorba de o prezentare de la mall și că acele haine sunt pentru a fi vândute nu pentru a sta pe manechin.

Despre prezentările care au loc în alte locații, sau la festivale de modă,  nu mă bag.

Ați observat și voi aceste prezentări de „modă”?

sursa foto: confashion.com

Related Posts

4 thoughts on “De ce unele prezentări de modă sunt nasoale?

 1. Emanuel I. spune:

  Draga Laci,

  Nu te mai mira de aceste minusuri pentru ca putini sunt cei care intr-adevar le observa.
  :D
  Din pacate aceste „prezentari de moda” sunt realizate si stilizate de oameni din interiorul magazinului respectiv, deci oameni care n-au de cele mai multe ori pregatirea necesara.
  La noi in tara putini retailer-i investesc in oameni cu adevarat competenti pentru job-uri care necesita cunostinte peste medie a ceea ce inseamna o haina, stilul sau moda.

  Cu regret, un cunoscator.
  :D

 2. raouf spune:

  nu e vina manechinul ca combinatiile sunt total nepotrivite dupa punctul tau de vedere fiid ca un manechin bun prezinta tot ce primeste de la magazin sau de la designer si nu are voie sa comenteze.problema poate a fost lipsa unui critic sau observator de moda din partea magazinul sau agentie de modele

 3. Laci spune:

  @Raouf Nu am spus ca manechinul este vinovat.

 4. Adrian spune:

  Poate nu vad eu bine, dar cand mai da pe la tv cate o prezentare de moda, observ ca e imposibil ca acele haine sa fie purtate pe strada… La barbati mai merg, dar la femei, numai porcarii ciudate si foarte excentrice. Numai Lady Gaga ar putea purta asa ceva…. Ma insel?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *