Jacheta safari

Când temperaturile sunt ridicate căutăm diverse metode de a ne adăposti de căldură. Pe lângă cele tradiționale de stat la umbră și hidratare putem apela la accesorii precum ochelari de soare, pălării și să alegem materiale sau articole care ne protejează de razele soarelui. Un articol excelent care ne este util în această perioadă e jacheta safari.

Jacheta Safari – mai multe detalii

Ca și multe alte piese din garderoba masculină ea își trage originile din armată. Soldații armatei britanice aveau nevoie de un material răcoros și ușor pentru a putea face față căldurii în Africa. Ea a apărut pe la începutul secolului al XX-lea, dar a fost adoptată rapid și de civilii care erau amatori de vânătoare sau făceau excursii în Africa.

 

A post shared by ERIK MANNBY (@erikmannby) on

Jacheta Safari se poate confunda ușor cu jacheta M65 pentru că are 4 buzunare mari dintre care două în zona pieptului, un guler mare, epoleți, iar anumite modele au cordon. Buzunarele mari sunt utile pentru a putea depozita cartușele și alte lucruri voluminoase, iar gulerul mare este pentru a avea un efect de răcorire. Gulerul este asemănător celui de cămașă sau sacou.

safari

Printre altele și Hollywood a contribuit la promovarea ea între anii ’40 -’50. Jacheta Safari a fost purtată de personalități precum Hemingway, Prințul Charles, Jack Nicholson și Roger Moore în James Bond.

Jacheta safari james bond

Prin 1968 jacheta safari a primit o resuscitare în cadrul prezentării lui Yves Saint Lauren intitulată “Saharienne”. Iar prin 1980 datorită brand-ului Banana Republic a primit din nou atenția publicului.

O vei găsi realizată din materiale precum in, bumbac sau altele materiale cu proprietăți similare. Tradițional ea se găsea în nuanța khakii și avea pantaloni realizați din același material. Purtate împreună erau asemenea unui costum “safari”. Acum o vei găsi în diverse culori. Ea se poate purta atât la pantaloni chino, jeanși sau formali precum în exemplele pe care le-am dat în acest articol.

Ce ai alege între jacheta safari, Harrington sau bomber?

sursa foto: aici, aici, aici

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.