Costumul Safari, La Comandă, Patrick Uomo

De câțiva ani visez la costumul safari, realizat la comandă, dar nu multe persoane/brand-uri/ateliere au fost deschise să încerce ceva nou. Întâmplarea a fost să discut cu Ramona de la Patrick Uomo și să mă ajute în această privință. Iar toate detaliile modelului s-au stabilit printr-o discuție pe WhatsApp. Ramona avea măsurile mele de la costumul anterior pe care mi l-a pregătit pentru Pitti Uomo în ianuarie 2020. În funcție de cum avansa cu modelul, îmi trimitea fotografii/filmării până-n punctul în care a trebuit să merg la o probă în București. Flexibilitatea, adaptarea și scurtarea distanțelor mi se pare o chestie faină. După ce a fost gata mi l-a trimis prin curier la adresa din Cluj.

De ce am ales costumul safari la comandă

Deși am acest costum safari ready to wear pe nuanța de crem, am ales albastrul pentru că îl pot asorta la mai multe piese din garderoba mea și pentru diversitate.

După ce am stabilit împreună designul am ales, de a avea, variantele de pantalon scurt și lung. Ambele perechi de pantaloni sunt gurkha, cu pense, talie înaltă, cu cele două curelușe reglabile pe laterale și manșete.

Fiind o piesă de vară am ales costumul safari, la comandă, să fie semicăptușit și din in. Am două buzunare pe interior, plus alte 4 pe exterior. Cordonul se poate lega în mai multe feluri sau se poate lăsa dezlegat. Nasturii au fost aleși pentru a se asorta cât mai bine cu acest sezon și să fie în contrast cu partea albastră.

Îmi place la acest costum Safari versatilitatea pe care ți-o oferă. Datorită designului și al culorii pare mai degrabă o piesă casual decât una formală. Iar în ținuta de mai jos am înclinat balanța spre formal cu ajutorul loaferșilor, cravatei și a cămășii.

O variantă cât de cât similară, ar fi fost înlocuirea loaferșilor cu încălțămintea desert boots. La varianta de mai jos am ales să port jacheta Safari cu pantaloni scurți. Cea mai potrivită încălțăminte mi s-a părut cea sport albă, dar ar fi mers la fel de bine și cei desert boots.

Costumul Safari, La Comandă, Patrick Uomo Cu Pantaloni Scurți

În ținuta de mai jos l-am purtat cu un tricou clasic polo și jacheta descheiată. Pentru că are cordon nu înseamnă că trebuie să fie de fiecare dată înnodat. Se poate purta ca în varianta de mai jos sau înnodat în spate.

Costum Safari Patrick Uomo La Comanda Stil Masculin Tricou Clasic Polo

În fotografia de mai jos am purtat combinația de jachetă și pantalon scurt Safari cu cordonul înnodat.

Costum Safari La Comanda Patrick Uomo Stil Masculin

Dar întregul farmec constă și în integrarea acestor piese în diverse ținute. Pentru a fi cât mai vesrsatil costumul safari poți alege mai multe variante de personalizare. Totul depinde de imaginația ta.

Pentru că e vară nu puteam rata combinația de albastru cu alb. Astfel am păstrat jacheta și am ales pantalonii albi. În acest sezon mi se pare că reprezintă cea mai bună variantă cromatică.

Sau doar pantalonii separat cu o cămașă albă din bumbac sau in.

Precum ai observat am purtat costumul safari, la comandă, în cât mai multe variante posibile.

Patrick Uomo realizează costume la comandă la atelierul din Slobozia, Sos. Brailei, nr.9, 0765.346.627 și se deplasează destul de des în București sau Constanța.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *