tricoul polo tricotat

Când temperaturile sunt ridicate și vrei să ai, totuși, o imagine impecabilă, dar și confortabilă de ce nu apelezi la tricoul polo tricotat? Probabil primul impuls este să purtăm haine cât mai subțiri și scurte. Prin haine scurte putem înțelege pantaloni scurți, cămăși cu mânecă scurtă, tricouri, etc. În acest material ne concentrăm asupra piesei vestimentare care este situată din punct de vedere al eleganței între cămașa cu mânecă lungă și tricou. Probabil ți-ai dat seama din titlu că este vorba despre tricoul polo. O variantă mai elegantă este tricoul polo tricotat. Este clasic, masculin care vine bine pe orice bărbat indiferent dacă se îmbracă clasic sau casual. 

Tricoul polo tricotat pe care trebuie să-l ai

Diferența între materialele țesute și tricotate

Înainte de a continua aș vrea să fac o diferențiere clară între cele două tipuri de materiale din punct de vedere al manufacturii și cum poate fi afectat tricoul polo tricotat. Tricourile polo pe care le purtăm sunt, de regulă, confecționate din materiale țesute, respectiv partea stânga din imaginea de mai jos. Cele două fire sunt încrucișate în unghi drept pentru a obține materialul țesut. Acest material este ideal să-l porți atunci când temperaturile sunt scăzute și ești o persoană friguroasă. Chiar dacă materialul țesut este mai ușor, nu este la fel de elastic ca și cel tricotat. Materialul țesut se întinde într-o singură direcție.

tricotat versus tesut

Materialul tricotat este cel din dreapta imaginii de mai sus. Precum se observă fibrele textile sunt împletite în ochiuri. Asta oferă o lejeritate deoarece țesătura se poate întinde în toate direcțiile, iar spațiul dintre împletituri este mare. În funcție de tehnica folosită tricotul se împarte în două: jersey și pique. Tricotul de tip pique este mai clasic iar textura precum și grosimea materialului poate fi diferită de la un producător la altul. Nu este cazul sa te simți intimidat pentru că nu ajunge la grosimea unui pulover de lână. Totuși, indiferent de cât de extraordinar te-ai simți purtând acest tricou polo trebuie să știi că te va costa. Dacă vrei o variantă tricotată, dar mai accesibilă poți apela la tricotul de tip jersey.     

Ideal este să optezi doar pentru materiale din fibre naturale pentru confortul tău.

Pe lângă motivele de mai sus aș recomanda tricoul polo tricotat pentru că nu este foarte popular, dar și pentru că se integrează foarte bine în anumite ținute. Practic îți poate oferi acea punte de trecere dintre formal spre casual sau invers. 

O combinație reușită mi se pare alături de un costum de in, bumbac sau chiar unul din lână bine croit. Pentru început poți încerca doar cu pantalonii de stofă. Evident îl poți purta și cu pantaloni scurți, chino sau jeans.

Deci, l-ai pus deja pe lista ta? Cum ai purta tricoul polo tricotat?

sursa foto: aici

One thought on “Upgrade de vară – tricoul polo tricotat pe care trebuie să-l ai

  1. Blair spune:

    Tricoul polo se afla pe lista mea de preferate de foarte mult timp. Merge purtat si vara, cu pantaloni scurti pentru un stil casual si merge purtat si toamna cu un sacou sau o jacheta de toamna. Indiferent daca vrei sa adopti un stil elegant sau unul casual, un tricou polo ti se potriveste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *