Jacheta Harrington - Elementul Potrivit Pentru Primăvară-Toamnă

Primăvara ne permite să purtăm multe jachete subțiri și versatile care merg pentru diverse ocazii. Multe dintre ele au trecut testul timpului și drept recompensă se mai produc și se comercializează și în prezent. Una dintre aceste jachete este cea Harrington care are o poveste frumoasă în jurul ei și o face potrivită pentru majoritatea bărbaților. Deși de-a lungul timpului ea a purtat denumirea de bluzon, jachetă de golf, foiță, etc.

Jacheta Harrington – elementul potrivit pentru primăvară-toamnă

Am repetat în nenumărate rânduri că un bărbat arată bine îmbrăcat dacă poartă piese clasice. Jacheta Harrington a atras atenția publicului masculin prin anii 50′ datorită rolului jucat de James Dean în filmul Rebel whitout a case. În anii 60′, 70′ și 80′ a fost readusă de fiecare dată la viață de diverse culturi și subculturi. Steve McQuenn și Frank Sinatra au fost adesea fotografiați purtând jacheta Harrington fie că era vorba de un rol în film sau în timpul liber.

Jacheta Harrington - Elementul Potrivit Pentru Primăvară-Toamnă

Această jachetă se aseamănă foarte mult cu cea bomber dacă este să le comparăm pe cele două. Jacheta Harrington datează din 1937  când, proprietarii Baracuta, John și Isaac Miller au lansat pe piață bluzonul G9 bazându-se pe experiența fabricări de impermeabile pentru Burberry. De fapt era o jachetă cu gulerul ridicat, manșetele și partea de jos din tricot, buzunare cu clapăla 45 de grade și căptușeală tartan predominantă pe roșu și verde.

Datorită faptului că era o jachetă funcțională și impermeabilă ea și-a croit locul în garderoba trupelor speciale britanice din 1945. După care a fost adoptată de poștașii, pompierii și polițiști din Germania, Israel, Austria, Marea Britanie și America.

Nypd Officers Shooting

Baracuta G9 a primit denumirea de Harrington prin anii ’60 datorită rolului Rodney Harrington din serialul Peyton Place. }n plus, comerciantul Josh Simons a pus în vitrină Baracuta G9 sub denumirea de „Harrington Jacket”

Jacheta Harrington este printre  puținele piese care este potrivită la  diversele stiluri vestimentare abordate de către bărbați.   Ea vine ca lungime în zona taliei și se situează ca stil între sport, casual și clasic. Ca sistem de închidere are un fermoar.  Jacheta Harrington o vei găsi realizată din materiale precum: bumbac, sintetic, piele întoarsă, lână sau amestec. Un alt aspect prin care se deosebește de alte jachete e căptușeala cu imprimeul tartan, dar și că este impermeabilă. Sunt câteva detalii semnificative.

O poți asorta la jeanși, khakii și chino, dar în funcție de material aș merge și pe varianta de pantaloni formali. Sub ea poți purta un tricou simplu, polo, henley cămașă cu mânecă lungă. Este alegerea perfectă pentru cineva care își dorește să fie bine îmbrăcat, lejer, dar să și profite de funcționalitatea ei. Maimulte detalii despre haine vei găsi în acest ghid de buzunar.

sursa foto: aici, aici, aici

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *