Andresi Ionuț Fondatorul Royal Craus
Andresi Ionuț fondatorul Royal Craus

Andresi Ionuț, fondatorul Royal Craus, este una dintre persoanele care a avut impact asupra stilului meu vestimentar. În decursul acestor ani am avut plăcerea de a experimenta diverse servicii destinate bărbaților. Unele excelente alte mediocre deoarece este imposibil să mulțumești pe toată lumea. Din acest motiv fiecare brand încearcă să ne depășească așteptările și să ofere o experiență unică clientului. Personal eu asta caut.

Andresi Ionuț fondatorul Royal Craus

Pe Andresi Ionuț, de la Royal Craus, l-am descoperit la Gala Uad când și-a prezentat lucrarea de licență. Și după câteva săptămâni mi-a propus să-mi facă un costum. 

De regulă, când mă intersectez cu un tânăr care lucrează în această arie a hainelor la comandă nu îmi inspiră prea multă încredere. Îmi pun de fiecare dată semne de întrebare legat de experiența lui, dar și unde a învățat meseria respectivă. Țin minte acum 5-6 ani când am încercat să iau lecții de la un croitor bătrân și m-a anunțat că am ajuns cu câțiva ani mai târziu la el. Fiind o meserie care se învață de mic. Cel puțin în alte țări așa se face. Ce ai alege între un croitor tânăr și unul bătrân? Presupun că experiența. Evident sunt și excepții.

În astfel de servicii mă aștept din partea prestatorului să vină cu viziunea lui care se implementează pe personalitatea ta. 

Ionut a câștigat puncte în fața mea când a venit cu o schiță inspirată din fotografiile mele de pe Instagram. Cel puțin acest gen de experiență nu l-am mai întâlnit. Schița era formată din trei bucăți diferite de hârtie care avea rolul de a vedea costumul dinainte să se apuce de el. În acest caz s-a văzut amprenta Universității de Arte și Design din Cluj Napoca. Câți dintre cei care faceți costume la comandă faceți acest lucru?

Schita Costum
Andresi Ionuț fondatorul Royal Craus

Pe schițele, de la Royal Craus, am descoperit un costum total diferit fată de ce am purtat până acum. Ionuț a gândit un costum pe care să-l pot purta atât în situații casual precum și în cele formale. Au fost alese mai multe nuanțe de gri și nasturi îmbrăcați.

Sacoul

Acesta l-a propus la doi nasturi cu revere late în contrast. Am evitat de fiecare dată reverele în contrast, dar fiind o experiență specială le-am acceptat. Buzunarele le-a ales aplicate și rotunde având o ușoară formă trapezoidală. Mânecile cu un ușor rope shoulder iar în zona nasturilor au mic artificiu pentru a plasa costumul în zona casual. Căptușeala a fost aleasă bordo deoarece întregul costum are foarte multe detalii. Adică chiar dacă e un constrast e ceva neutru care nu deranjează, dar nu este nici prea încărcat.

Vesta

Dintre modelele propuse am ales unul care simula vesta la două rânduri, dar de fapt avea un singur rând. De exemplu ultimul nasture va fi vizibil, dar fără a avea posibilitatea de a fi încheiat. Vesta va avea guler șal și va fi realizată din două materiale diferite. Partea din față va fi un bleumarin iar cea din spate va fi realizată din griul care se va regăsi pe rever. Sistemul de reglare fiind unul simplu cu ajutorul unor nasturi.

Pantalonii

Ionuț și-a dat seama că nu port curea și mi-a propus o pereche de pantaloni cu talie înaltă. Printre altele a venit și cu un element surpriză și anume manșeta care are nasturele ca element decorativ. În privința acestui detaliu am avut câteva discuții dacă se va face sau nu funcțional acel nasture. Adică pe timp de vară să port pantalonii mai scurți, iar toamna să deschid nasturele pentru a câștiga câțiva centimetri. Până la urmă am renunțat la idee deoarece acel adaos de material ar fi arătat ca și cum aș fi rulat o pereche de pantaloni chino. Deși mi-ai fi plăcut să am manșeta funcțională.

Mai multe se pot vedea în materialul video de mai jos, iar săptămâna viitoare revin cu mai multe detalii. Pe Andresi Ionuț fondatorul Royal Craus, îl mai găsești aici.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *