Influențe din moda britanică : blazerul clasic bleumarin

În această săptămână am început o serie de articole despre influențele britanice în modă iar primul pe listă este blazerul clasic bleumarin. În trecut dacă acesta era purtat cu o pereche de pantaloni albi era considerat o ținută sport stilată. Astăzi noi purtăm diferite variații al blazerului clasic  cu un singur rând sau la două de nasturi pentru situații casual.

Influențe din moda britanică : blazerul clasic bleumarin

Blazerul bleumarin a luat naștere de la sacourile la două rânduri purtare de Marina Britanică din secolul al XIX-lea.

Acesta poate fi identificat prin nasturii aurii metalici, este la două rânduri , are două fente, buzunare cu clape și nelipsitul buzunar de la piept.

Blazerul este situat între sacoul de costum și cel sport și este considerat mai formal decât tweed-ul. Chiar dacă este situat în aceste două categorii nu-ți recomand modelul clasic să-l porți la pantaloni scurți.

Sunt variante și la un singur rând, dar acestea sunt greu de deosebit de cele clasice datorită lipsei nasturilor aurii. Chiar dacă uneori pare o ușoară asemănare între blazer și sacoul sport acestea provin din istorii diferite  au fost create pentru scopuri diferite. Sacou sport era înlocuitorul ținutei formale la costum și blazerul era purtat de diverși membri ai unui club de cricket (în dungi sau în culorile clubului) și de Marina Britanică. Un blazer are de obicei patru sau șase nasturi și are unul sau doi nasturi funcționali.

Cum să porți blazerul clasic bleumarin

Blazerul bleumarin este versatil deoarece merge la pantaloni albi, kaki, jeanși și flanel. Pentru a purta linia ușor casual al ținutei îți recomand să porți pantofi de iaht, loaferși, brogue și uneori pantofi clasici maro. Culorile potrivite pentru pantofi ar fi albul și bleumarinul la cei de iaht și  nuanțe maroni pentru restul pantofilor. Evită tenișii, adidașii și basca marinărească deoarece e penibilă când e purtată la orice ținută.

Dacă vrei ceva nou în garderoba ta cu influențe britanice îți recomand blazerul bleumarin datorită versatilității.

blazer
2. Ceas asortat la nasturii de la blazerul clasic bleumarin

Cum ai purta blazerul clasic bleumarin?

Pentru a-ți continua educația vestimentară, te invit să citești Cartea Stil Masculin: Cum să te îmbraci bine și să plătești mai puțin.

sursa foto: ehow.com

Related Posts

6 thoughts on “Influențe din moda britanică : blazerul clasic bleumarin

 1. Seremi spune:

  2. Ceas asortat la un nasturii de la blazer

  ?

 2. Laci spune:

  @ Seremi Am corectat.

 3. Laci spune:

  @ Tan Singura Problema pe care o vad eu este de unde stii sigur ca iti este potrivit.

  Este foarte important sa-ti vina bine si sa nu mai trebuiasca sa investesti bani in adjustarea lui.

 4. ROMANIAC spune:

  Cum arată o bască marinărească? Mulțumesc!

 5. Milos spune:

  Cât costa sacou blazer ?
  0728023050

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *