Care Este Diferența Dintre Un Sacou Sport, Blazer Și Un Sacou De Costum
Care este diferența dintre un sacou sport, blazer și un sacou de costum

De foarte multe ori  termenii de sacou sport, sacou de costum și blazer creează o confuzie între purtători și comercianți. În comerț vei găsi sacoul sport care se vinde ca blazer și blazerul care este prezentat drept sacou de costum. Pentru că îți dorești să fii un bărbat informat, te invit să citești acest material pentru a putea face o diferență clară între cele trei piese vestimentare.

Care este diferența dintre un sacou sport, blazer și un sacou de costum

Sacou sport sau blazer?

Tipuri De Buzunare Pe Care Le Poți Avea La Sacou Stil Masculin
Care este diferența dintre un sacou sport, blazer și un sacou de costum

Blazerul

Blazerul este considerat acel sacou bleumarin sau negru care are buzunare aplicate, cu unul sau două rânduri de nasturi metalici argintii sau aurii. Tot ce se abate de la cele descrise mai sus nu poate fi numit blazer. Ca nivel de formalitate este peste sacoul sport și sub costum.

Sacoul Sport

În trecut, bărbații purtau jachete în contrast cu pantalonii. Sacoul sport este urmașul jachetei rigide din tweed care avea buzunare tip burduf. Aceste jachete se purtau doar la activități sportive și la vânătoare. Câteodată aceste sacouri  aveau cotiere din punct de vedere utilitar. În prezent, cotierele sunt o declarație de stil.

Sacoul sport este cel mai puțin formal dacă ar fi să facem o comparație între cele trei elemente, dar este o piesă versatilă care îți permite să-l porți atât la pantaloni de costum, jeanși precum și la chino.

Costumul

Un sacou de costum poate fi numit astfel doar dacă există pantaloni făcuți din exact același material. Acest sacou îl vei găsi întotdeauna realizat dintr-un material mai fin față de blazer și sacoul sport. Pe scara formalității este peste blazer și sacoul sport.

Costum Albastru
Care este diferența dintre un sacou sport, blazer și un sacou de costum

La Viggo vei găsi toate cele trei tipuri de sacouri. Acestea se pot vedea la unul dintre magazinele din Iași, Timișoara, Cluj sau București.

Related Posts

2 thoughts on “Care este diferența dintre un sacou sport, blazer și un sacou de costum

  1. Tudor Popa spune:

    Parca era mai interesant daca punei o poza cu fiecare :) in rest faci treaba buna

  2. Tudor Popa spune:

    Scuze nu ab observat pozele pe telefon

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *