Un domn nu bea (orice) bere

Unele din cele pe care am să le descriu mai jos sunt destul de greu de găsit sau chiar specifice unor regiuni. Poţi însă comanda mult mai uşor de pe site-uri cum ar fi craftcity.com sau craftbeerkings.com . Dacă pub-urile din zona ta nu au aceste sortimente, propune-le tu. Multe din aceste sortimente au un conţinut ridicat de alcool aşa că nu le consuma în exces.

Un domn nu bea (orice) bere

Ce bere consumă un domn

Hefeweizens
Un sortiment de bere ce provine din sudul germaniei, ce conţine grâu în loc de orz, cu o uşoară aromă de banane şi cuişoare (se serveşte deobicei cu o felie de lămâie sau portocală)

Witbiers
Berea albă. Este o bere fermentată mai mult decât cele obişnuite, condimentată cu coriandru şi coajă de portocală. În ciuda a ceea ce ştim noi despre bere, aceasta se serveşte la temperatura camerei.

Maibocks
Deşi culoarea este puțin ştearsă, această este o bere deosebit de tare ce se serveşte în deosebi primăvară. Are un conţinut ridicat de malţ însă nu cât să îţi rămână în pahar.
Aici este o diferenţa între gusturi. Dacă berea este servită în ţară ei (Germania), această este mai puternică decât cea care este trimisă în export, berarii fiind obligaţi să facă un balans între ingrediente.

IPAs
“Not quite warming for winter, not quite right for fall” Aceasta este descrierea brand-ului. Din asta ne putem da seama că se serveşte cel mai bine pe timpul verii. Însă berarii au venit şi cu o alternativă. IPA alb. Este un amestec dintre Berea mamă, belgiană IPA şi berea de grâu. Acest mix are un gust uşor de caise.

Pilsner
Plăcută la culoare şi bogată în grâu, este cea mai aleasă bere străină. Este o bere curată ce poate fi servită oricum. Rece, la temperatura camerei sau fiartă.
Pilsner are însă o gama largă de sortiemte. Cele mai căutate sunt: Lagunitas Plis (bogată în hamei şi cu un procentaj de alcool ridicat), Firestone Walker Pivo Pils şi Victory Prima Pils.

Mi-ar face plăcere să ştiu ce bere crezi că preferă un domn. Lasă-mi un comentariu cu opţiunea ta.

sursa foto: aici

16 thoughts on “Un domn nu bea (orice) bere

 1. Razvan Prata spune:

  Franciscana, bere nefiltrata de grau cu note de citrice pe cerul gurii și aroma puternica de cuisoare si banane , împărtășită de o tulpina de drojdie unică, si Glocken Hell, bere recunoscuta pentru prospetime si dinamism, sunt 2 beri intradevar bune care merita incercate.

 2. Eu sunt mare fan a berilor produse in Belgia, mai ales a celor nefiltrate !!!

 3. io dixit spune:

  pilsner urquell, asa cum a aparut ea prima data in romania, mai bogata in arome.

 4. Goldschmidt spune:

  Eu sunt mai nationalist! Recomand o bere rara! Zaganul se numeste! Merita! Este o bere artizanala produsa in localitatea Maneciu, Prahova!

  1. Darius spune:

   Zăganul este o bere extraordinara. Recomand

 5. Cosmin spune:

  Asta deja nu mai e stil, e snobism si prostie.

  1. Andrei spune:

   Articolul se refera la faptul ca un domn apreciaza calitatea . Asadar daca un domn nu imbraca haine din materiale sintetice , nu va consuma nici posircute (sic) .

 6. Ovidiu Helju spune:

  Berea Ale (Uk sau USA) f . aromate

 7. Ovidiu Helju spune:

  Berea Ale (Uk sau USA) f . aromate

 8. Flaviu A Cr spune:

  fițe nejustificate

 9. Jony spune:

  Si daca mie imi plac berile romanesti inseamna ca nu sunt un “domn”

 10. Tudor Brad spune:

  Eu beau Paulaner nefiltrata :D

 11. Tudor Brad spune:

  Eu beau Paulaner nefiltrata :D

 12. Silviu Burta spune:

  Unul dintre cele mai proaste articole despre bere din cate am vazut. Se vede clar ca e copiat sau tradus dupa un articol din US. In primul rand craftcity.com si craftbeerkings.com nu trimit bere in afara USA. La fel, Lagunitas Plis, Firestone Walker Pivo Pils şi Victory Prima Pils nu se gasesc in Europa.
  Pe langa asta, o gramada de informatii din articol sunt total gresite.
  Hefeweizen nu contine grau in loc de orz, le contine ambele. Nu se poate face bere doar din grau.
  Witbier nu fermenteaza mai mult decat alte beri si nu se serveste in nici un caz la temperatura camerei.
  Pilsner nu contine gram de grau, este facuta 100% din orz. Din nou, in nici un caz nu se serveste altfel decat rece.

 13. Mihai Slm spune:

  Asahi nu? Cum se poate sa fie Tsingtao si nu Asahi

 14. Mai bea cineva Newmarkt, sau sunt singurul căruia îi place această bere?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *