Argyle

Dacă vrei să porţi o ţinută care să te întinerească, dar să fie clasică în acelaşi timp, îţi recomand accesoriile sau hainele în care se regăseşte imprimeul argyle. Chiar dacă îşi are originile de prin anii 1700 facând parte din cultura scoţiana, acest model a fost preluat de mari case de modă, adaugând stil şi eleganţă femeilor şi bărbaţilor din ziua de azi.

De la moda clasică la cea modernă. Argyle – geometria eleganţei

Acest model se caracterizează prin multitudinea de romburi unite. Aceste forme sunt de culori diferite şi în contrast cu un fundal de o singură culoare care se integreaza foarte bine cu imprimeul.

Chiar dacă modelul pare a fi banal, acesta este perceput ca fiind sofisticat prin tuşele de stil şi culoare pe care le oferă ţinutei. În plus, modelul este şi versatil, jocul formelor geometrice şi coloristica acestora fiind concepute pentru a se putea asorta cu diferite ţinute. Culoarea joacă un rol important în acest imprimeu deoarece două sau trei culori complementare adaugă expresivitate.

Articole printre care se regăseşte acest imprimeu sunt şosetele, vestele de lână, puloverele, jachetele şi accesoriile.

Şosetele argyle vor fi tot timpul la modă. Tonurile închise sunt potrivite ţinutei business, iar cele deschise pentru casual. Dacă nu ai mai purtat haine cu model argyle, şosetele pot fi un punct de plecare. Observă reacţia celorlaţi, vezi dacă te reprezintă.

Vestele din lână cu acest imprimeu merg bine atât la ţinuta business, cât şi la cea casual. O vestă argyle purtată sub un costum conservator va elimina orice urmă de monotonie din ţinută, tocmai pentru că modelul argyle are rolul de a da viaţă ţinutei. Vesta se poartă peste o camaşă albă sau de o culoare care se regaseşte şi în imprimeu. Totuşi, dacă te simţi aventuros în conceperea ţinutelor, îţi recomand să asortezi vesta cu o camaşă în dungi.

Puloverele cu modelul argyle arată bine indiferent de vârsta şi poate te gândeşti la achiziţionarea unui cardigan de caşmir cu acest pattern clasic. De asemenea, fii atent la nasturii de la cardigan dacă sunt în ton cu imprimeul. Acest pulover poate fi purtat la o întâlnire formală, la o ieşire în oraş cu prietenii sau la o întâlnire cu o reprezentantă a sexului frumos. Poţi crea o ţinută conservatoare şi stilată purtând camaşă, cravată şi pulover cu gâtul în V.

În ceea ce priveşte jachetele, nu recomand purtarea lor cu acest model deoarece mi se pare că devin prea încărcate, obosind privitorul.
Din gama accesoriilor punctez doar pălăria argyle pentru ca te scoate în evidenţa şi creeaza un plus pe personalitate ţinutei.

Acest imprimeu geometric reprezintă doar o mica parte din drumul spre dezvoltarea stilului personal, dar acest model clasic poate chiar el sa stea la baza unei ţinute.

sursa foto: sweatershow.com

Related Posts

5 thoughts on “De la moda clasică la cea modernă. Argyle – geometria eleganţei

 1. Iz Andrew spune:

  Nu prea imi place imprimeul asta. :|

 2. Laci spune:

  De ce nu-ti place Argyle-ul?

 3. Suninthesky spune:

  E prea smecher :)

  Uite aici variante – https://www.stilmasculin.ro/2009/12/stilmasculin-toamna-iarna-puloverul/

  Are personalitate ^^. Parerea mea.

  Felicitari L.

 4. unbaiat spune:

  puloverele alea mai grosute…gen haina pea coat nu dau bine? eu cred ca da, dar vad ca nu le-ai pus pe aici…

 5. Laci spune:

  @ Unbaiat Cred ca te referi la cardigan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *