școala veche

Hollywood-ul produce anual zeci, sute de filme. Este o afacere de miliarde de dolari și produce constant modele, printre cele mai importante fiind cele vestimentare. Dar și acești trendsetteri se inspiră de undeva, astfel că stilul celor din școala veche ai Hollywood-ului diferă, nu cu mult, ce-i drept, de stilul vestimentar al actorilor din prezent. Astăzi vom descrie puțin și vom prezenta câțiva actori de ”școala veche”.

Școala veche de la Hollywood

În primul rând îl avem pe Steve McQueen, actorul principal din filmul ”Marea evadare” (”The great escape”) din 1963. Deși actorul a murit la vârsta fragedă de 50 de ani, a rămas în istorie pentru rolurile din filme, dar și pentru stilul său vestimentar.

steve-mc-queen-lookbook-casual-style
Școala veche de la Hollywood

Elementele de vestimentație cel mai frecvent purtate de actor.

În al doilea rând îl găsim pe Humphrey Bogart, faimos pentru rolul din capodopera ”Casablanca” din 1942. În acest film poartă clasicul tuxedo alb, cu papionul negru self – tie. Pe deasupra găsim trenciul crem și pălăria.

Humphrey-.Bogart.Casablanca școala veche
Humphrey Bogart în ”Casablanca” (1942)

Din această listă nu putea lipsi unul dintre cei mai importanți James Bond, Sean Connery. Deși pe parcursul filmelor în care l-a întruchipat pe faimosul spion, actorul poartă costumul întreg, de culoare maro și gri, în viața de zi cu zi, lucrurile stau altfel. În spatele camerelor, actorul este un fan al ținutelor casual, mai ales ale puloverelor în V și al tricourilor polo.

școala veche
Sean Connery purtând un pulover în V, împreună cu un Aston Martin, în afara filmărilor pentru rolul lui James Bond.
SeanConnery3
Școala veche de la Hollywood. Sean Connery purtând un tricou polo

”Blondul” din ”The Good, the Bad, and the Ugly” din 1966, pistolarul Clint Eastwood, pe lângă poncho-ul semnătură, adoptă o largă varietate de ținute, de la tricoul polo, lejer și confortabil, până la costume complete. În filmul ”Dirty Harry”, peste cămașa albă poartă o vestă roșie, ce asociază un sacou gri, tipic detectivilor americani.

gnhnV
Clint Eastwood purtând un poncho în filmul ”The Good, the Bad, and the Ugly” din 1966
Actorul în filmul ”Dirty Harry”, purtând vesta roșie și sacoul gri
Actorul în filmul ”Dirty Harry”, purtând vesta roșie și sacoul gri

”Băiatul rău” al Hollywood-ului, ”Nașul”, Don Corleone, și, de asemenea, preferatul nostru, Marlon Brando arată că poate fi elegant atât într-o jachetă de piele pe motocicletă, cât și într-un costum complet.

marlon
Actorul purtând un costum complet, cu un palton pe deasupra
marlonbrando
Școala veche de la Hollywood

”Rebelul”, pozând lângă o motocicletă, cu o caschetă pe cap și o geacă de piele pe deasupra. Putem observa, de asemenea, privirea hotărâtă care l-a făcut să merite Oscarul pentru Cel mai bun actor, pentru filmul ”Nașul” (”The Godfather”) din 1972.

În concluzie, deși unii ar spune că dacă stilul actorilor de la Hollywood e vechi, nu mai are rost să încercăm să ”furăm” câte ceva de la ei. Noi suntem de părere că, deși sunt mici diferențe față de cel actual, stilul hollywoodian din partea a doua a secolului trecut nu trebuie neglijat, deoarece respectă foarte bine regulile vestimentației elegante, iar actori precum Marlon Brando, Clint Eastwood, Steve McQueen și alții reprezintă style icon-uri care vor dăinui veșnic.

Cum ți se par actorii din școala veche a Hollywood-ului?

sursa foto:aiciaici, aici, aici, aici, aici, aici si aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *