Steve McQueen

Faimos pentru pasiunea sa în domeniul motocicletelor și al curselor de mașini, Steve McQueen era în acea perioadă unul din cei mai bine plătiți actori ai timpului, dar și un simbol ce îngloba principalele caracteristici ale stilului masculin, de la un foarte bun simț estetic, până la atitudine.

Style Icon – Steve McQueen

Ce l-a făcut pe acesta să fie atât de apreciat, este istețimea cu care a abordat ținutele sale, acestea fiind compuse din elemente pe care le regăsim chiar și în prezent, în diferite combinații. Într-o perioadă în care extravaganța și exuberanța vestimentară erau principalele ținte ale domnilor și ale doamnelor, Steve McQueen avea să mizeze pe sobrietate și clasicism, pe scurt, ținute care vor rezista testului timpului, în antiteză cu trendurile trecătoare.

steve-mcqueen-28

Garderoba sa era compusă în mare parte din urmatoarele piese:

Thomas Crown Affair, The (1968)

În ceea ce privește culorile, nuanțele de maro, khaki, bleumarin sau gri deschis erau cel mai des regăsite în stilul său, atât pe marele ecran, cât și în viața de zi cu zi.

Două accesorii pe care Steve McQueen le-a facut celebre prin intermediul filmelor „The Thomas Crown Affair” și „The Hunter” și sunt folosite și în prezent de unele celebrități, sunt perechea de ochelari Persol Seria 714  și ceasul produs de Rolex, modelul Submariner 5512. (Ceasul personal al actorului a fost vândut în urmă cu câțiva ani la o licitație pe suma de 234.000$)

sursa foto: aici, aici

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.