Hannibal Lecter

Mads Mikkelsen, actorul danez pe care mulți s-ar putea să îl cunoașteți din rolul negativ pe care l-a interpretat în Casino Royale (Le Chiffre), și-a sporit reputația în prezent prin perspectiva proaspătă pe care o aduce personajului principal din thriller-ul psihologic „Hannibal Lecter”.

Vestimentația Hannibal Lecter

Nodurile Windsor impunătoare și costumele europene din 3 piese accentuate de reverele care emană respect, îl fac pe Hannibal Lecter să fie unul din cele mai bine îmbrăcate caractere din televiziune în acest moment.

Acest personaj urmărește să creeze o imagine de bărbat puternic, dominant și sigur pe el, folosind în avantajul său culori închise. Deseori mizând pe nuanțe profunde de albastru. El reprezintă tipologia gentleman-ului sofisticat, cu o vastă educație în ceea ce privește codul vestimentar, ce posedă capacitatea de a combina ținute ce ar fi potrivite în orice perioadă.

Costumele

Articolul de bază din garderoba sa, cu care se și înfățișează cel mai des, este costumul din 2 sau 3 piese. Majoritatea au ca și caracteristică principală diferitele texturi sub care sunt prezentate, de obicei în dungi sau în carouri îndraznețe și mai rar fără vreun model specific. Echilibrul culorilor este cel care îți atrage atenția, acestea fiind complementare cu personalitatea caracterului. Regăsim prin urmare în ținuta sa, nuanțe de gri, verde pal, maro sau albastru regal.

500x1000px-LL-1c6865f6_Suitblue

Cămășile

Majoritatea cămășilor lui Hannibal sunt din bumbac și sunt alese cu o atenție remarcabilă în așa fel încât cravata de mătase să nu fie nici prea stridentă, dar nici prea discretă. Însă, cea mai importantă caracteristică a lor este gulerul lăsat strategic cu o deschidere mai largă, pentru accentuarea ținutei impozante.

tumblr_inline_n1xipsIjlG1qgp297

Cravatele

Personajul folosește des cravatele din mătase ca și articolul de semnătură. Iar nodul Windsor și modelele complexe din culori vibrante încoronează alura de gentleman sofisticat.

350x700px-LL-b00e94ae_CAVSP9-b

sursa foto: aici, aici, aici și aici

Related Posts

4 thoughts on “Hannibal Lecter. Un style icon ?

 1. Shorin spune:

  Eu sunt de parare ca omul face hainele, nu invers. In aceasta situatie, stilul lui Mads Mikkelsen tine foarte mult de caracterul sau. Si felul in care si-a construit garderoba conteaza, dar piesa vestimentara care ii sta cel mai bine este felul sau de a fi.
  Daca eu m-as imbraca de maine in hainele lui nu a-si avea acelasi “talent”.

  1. Paul spune:

   Man, eu zic ca e total invers. Haina il face pe om.
   Si ma bazez pe experimentele sociale facute si postate pe facebook si youtube, in care cetateni prost imbracati simulau un infarct si nimeni nu sarea sa ii ajute, mai mult, stateau cu orele intinsi pe strada pana sa ii bage in seama cineva. Pe de cealalta parte, oamenii bine imbracati beneficiau imediat de atentia semenilor care le sareau in ajutor.
   Am facut si eu un astfel de experiment, printre oameni simpli… in piata de legume. Aceeasi vanzatoare care cu o zi inainte imi comentase alegerile de pe taraba (ca ce ma uit atata la rosiile alea) in faza a doua a experimentului mi-a scos cea mai buna marfa de sub tejghea. In faza 1 m-am dus imbracat intr-o geaca de fas, blugi si o caciula in cap, in faza a doua costum, palton, palarie. Asta spune fantastic de multe

   1. Ionuț spune:

    “Man” tu vorbești din filme

 2. Andrei spune:

  Poate ca e deplasat total de la subiect , dar dupa mine in vad numai pe Hopkins in rolul lui Hannibal Lecter ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.