Style Icon - Alain Delon

Continuând seria articolelor intitulate ”Style Icon” mă voi opri asupra unui personaj al cărui stil de vestimentație a făcut o impresie ce a marcat atât cinematografia anilor ’50, cât și modul în care bărbații au ales să se îmbrace. Alain Delon nu a fost dintotdeauna super starul francez care eclipsa marele ecran.

Style Icon-Alain Delon

El a lucrat în trecut ca și ucenic la măcelăria tatălui său vitreg, s-a înrolat în marina militară franceză unde a și petrecut 11 luni în închisoare pe motiv de indisciplină, urmând mai târziu să muncească ca servitor și ca vânzător. În acest timp, s-a împrietenit cu Brigitte Bardot pe care a acompaniat-o la Festivalul Internațional de Film de la Cannes, unde a început ulterior propria lui carieră cinematografică. Ascensiunea sa a fost una extrem de rapidă fiind la vârsta de 23 de ani comparat cu actori consacrați precum Gérard Philippe și James Dean.

Alain
Style Icon-Alain Delon

Una dintre piesele vestimentare care a rămas atașată de numele său de-a lungul timpului este trenciul clasic de culoare khaki deschis. Imaginea de ansamblu pe care a creat-o purtându-l in celebrul său film ”Samuraiul”(1967), a avut un impact foarte puternic asupra tuturor fanilor vremii, dar și in perioada ce avea să urmeze. Cu gulerul ridicat și cu pălăria ușor coborâtă pe ochi, a emanat mister, profesionalism, disciplină și încredere în sine.

Delon
Style Icon-Alain Delon

De asemenea, felul în care alegea să poarte costumele era simplu si sobru, însă atitudinea sa exprima o nonșalanță calculată, asemenea practicanților de sprezzatura din prezent.

În prezent, Alain Delon are propriul său brand, ce curpinde costume, jachete, pantaloni, ceasuri de mână, ochelari și parfumuri. Având ca și caracteristică o armonizare între clasic și modern, aceste produse sunt fabricate atât in fabrici din Elveția, cât și în fabrici din Italia.

sursa foto: aici, aici

Related Posts

2 thoughts on “Style Icon-Alain Delon

  1. Constantin - Zig Zag Prin Romania spune:

    Întotdeauna mi-a plăcut stilul anilor „50. Alain Delon este pentru mine o emblemă a acestui stil. De mult îmi propun să îmi iau un trenci asemănător. Iarna asta o voi face! Mulțumesc pentru motivație!

    1. George Timiș spune:

      Mă bucur foarte mult că te-a motivat. Te asigur că trenciul este o piesă care merită chiar și o investiție mai mare de bani, iar despre Alain Delon, știu ce zici. M-a inspirat și pe mine în mod constant și nu mă rezum aici doar la vestimentație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *