Pantofii Lui Vlad Alexandru

Acum câteva luni am testat serviciul de pantofi la comandă la Vlad Alexandru despre care am detaliat mai multe aici. Am rămas dator să vă spun ce înseamnă să porți acești pantofi și în ce ținute i-am folosit, deși cred că majoritatea ați văzut fotografiile în care am purtat pantofii.

Cum a fost în pantofii lui Vlad Alexandru

Începutul a fost dureros  pentru că timp de o lună am umblat alternativ cu ambele perechi. Cam 2 săptămâni pentru fiecare pereche. Dar a trebuit să am în mașină și o pereche de schimb pentru ca picioarele să aibă acel moment de relaxare. În paralel am discutat cu proprietarul afacerii și mi-a cerut să am răbdare pentru că pielea se va lăsa și pantofii vor deveni mai confortabili. În același timp m-a asigurat că îi poate lărgi dacă simt că e ceva în neregulă cu pantoful sau îi poate schimba. Mi-am mușcat limba și am mers înainte. Cam după o lună nu am mai simțit nimic.

1)Loaferși

Pantofii Vlad Alexandru
În pantofii lui Vlad Alexandru

Mi-am dorit să scap de perechea clasică de maro și din acest motiv am ales bleumarinul care pare că prinde teren în rândul încălțămintei pentru bărbați. La început acest calapod mi s-a părut puțin prea îngust/slim fiindcă aveam impresia că au bombeul ascuțit, dar cu timpul m-am obișnuit. Câteodată cred că e mai bine să nu mergem 100% înainte cu ideile noastre și să avem încredere și în cei din jur, cum s-a întâmplat acum, dar și în alte cazuri.

Legat de șosete, am ales să le port pe cele „invizibile” chiar dacă nu se observau. În schimb, șosetele lungi nu par potrivite cu această încălțăminte. Am descoperit că pantoful era prea „decoltat” și dezvăluia mai mult decât trebuia din șosetă. Pe scurt, când temperatura îți permite, poți să-i porți cu acele șosete joase.

Un alt detaliu importat este că toți pantofii Vlad Alexandru au talpa cusută în sistem Goodyear Welt.

2. Brogue Spectator

Pantofii Vlad Alexandru
În pantofii lui Vlad Alexandru

Este a doua pereche pe care mi-am făcut-o în acest stil. Am mai avut o pereche asemănătoare acum câțiva ani din piele întoarsă în combinație de piele întoarsă și albastru. Pe picior pantofii par „slim” și din păcate nu e cea mai fericită combinație dacă îi asociezi  la un pantalon/costum de lână/tweed. E un contrast prea mare între slim și larg/texturat. I-am dat un telefon lui Vlad și a zis că se pot face multe artificii pentru a crea o armonie între acești pantofi și pantalonii groși de lână. Am rămas surprins când mi-a spus că a avut clienți care au cerut pantofi și mai slim de atât.

P1100134 - Copy
Pantofii Vlad Alexandru
P1090840 - Copy
În pantofii lui Vlad Alexandru
P1090630 - Copy
În pantofii lui Vlad Alexandru

În continuare îți las câteva fotografii cu acești pantofi pe care i-am purtat în mai multe combinații:

Fotografii realizate de Dani Sărăcuț

 

A photo posted by Laszlo Nagy (@stilmasculin) on

 

A photo posted by Laszlo Nagy (@stilmasculin) on

 

A photo posted by Laszlo Nagy (@stilmasculin) on

Cum ți s-au părut pantofii lui Vlad Alexandru?

Related Posts

3 thoughts on “În pantofii lui Vlad Alexandru

 1. Flavius spune:

  Intreb si eu… Oare nu asta ar fi ideea cu pantofii la comanda, printre altele, sa se potriveasca aproape perfect si in felul asta sa te scuteasca de 1 luna de chinuri?

  1. Laci spune:

   Au fost 2 saptamani per pereche. Fiecare pereche de pantofi are o perioada de acomodare. Probabil putea scurta, dar nu m-am gandit la acest aspect.

 2. Mihai spune:

  Sper să pot oferi cât mai obiectiv o recenzie a pantofilor de la Vlad Alexandru,trei la număr. După ce am oferit măsurătorile picioarelor și după o perioadă de așteptat deși nu m-a deranjat ,am primit pantofii. Neștiind nimic despre pantofi cu talpa cusută și cum de regulă am fost învățați că pielea se lasă nu ne-a trecut prin minte să ne îndoim de aceste sfaturi. Nu numai că perechile sunt un număr mai mic,acest aspect nu tine de construcția pantofului unde și acolo am întâmpinat o problema la un model,ci de pantofarul în sine care a indicat mărimea respectiva. De ce spun asta? Sătul de nenumărate încercări am decis sa cumpăr o pereche de ghete Crockett and Jones. După câteva mail-uri mi s-a cerut să ofer aceleași măsurători pe care Vlad Alexandru mi le-a cerut. Surpriza a fost să aflu că îmi trebuie un număr mai mare. Am fost incert însă am mers pe mâna celor de la Crockett and Jones iar mărimea îmi vine bine. Fără probleme la degete,le pot mișca cu ușurință. Dacă aș dori să fac o comparație nu prea aș putea să compar cele două modele.Cât despre calitatea oferita de Vlad Alexandru prețul oferit este destul de bun insa recomand un lucru, atenție la mărime. Piciorul trebuie sa stea in pantof de la prima purtare ca și mâna într-o mănușă. Este o eroare să credeți că pielea se va lăsa intr-atat de mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *