Pantofii Cu Talpă Lipită Sau Cusuți Prin Procedura Goodyear Welt Sau Blake

Când vine vorba de alegerea încălțămintei bărbații îți pot alege pantofii cu talpă lipită sau cusuți.Adică pe lângă modelul preferat și-a găsit brand-ul de care este mulțumit sau testează în continuare. Bineînțeles aici intervin și factorii referitori la calitate și preț. Deoarece un preț foarte mic nu este sinomim cu un pantof de calitate. Pe lângă alte detalii prin care îți poți da seama dacă un pantof este sau nu de calitate, în acest articol, voi nota despre tipul de construcție a tălpii.

Deși avem pantofii cu talpă lipită mă voi concentra pe cele mai întâlnite trei tipuri:

Pantofii cu talpă lipită

Pantofii Cu Talpă Lipită

Acest tip de talpă este cel mai întâlnită în comerț. Talpa se aplică de partea superioară a pantofului prin intermediul lipiciului. Practic este singurul element care ține talpa fixă de pantof. O întâlnești în special în magazinele de tip fast fashion, dar și la brand-urile consacrate. Dacă e să alegi pantofi cu talpa lipită alege de la brand-urile recunoscute nu de la cele fast fashion.

Avantaje pantofii cu talpă lipită: Această tehnică este foarte rapidă, ieftină și e folosită în special pentru tălpile de cauciuc. Adică este ideală pentru o încălțăminte sport. Sau pentru pantofii care au talpă din materiale plastice.

Dezavantaje pantofii cu talpă lipită: Dacă ai probleme cu talpa este destul de greu să o schimbi pentru că e lipită de partea superioară. Asta înseamnă că acei pantofi au o durată scurtă de viață.

Metoda Blake

Blake Rapid Construction1 Från Wotten.com

Partea superioară a pantofului, dar și un strat interior este prinsă de talpă prin intermediul unei cusături. De regulă această cusătură este vizibilă pe interiorul pantofului în cazul în care aceasta nu este acoperită de o tălpică.

Avantaje: Această metodă este folosită pentru a face pantoful mai ușor și flexibil folosind mai puține straturi față de tehnica GoodYear Welt. Metoda de construcție este mai ieftină față de cea Goodyear. Încălțămintea construită prin această metodă nu au o talpă la fel de lată deoarece nu se face cusătură pe ramă. Asta pentru cei care nu preferă pantofi butucănoși.

Dezavantaje: Talpa lor se poate schimba, dar pentru asta depinzi de o anumită mașinărie. Talpa Blake nu rezistă la umezeală la fel de bine ca și cea Goodyear Welt.

Metoda Goodyear Welt

Goodyearwelt

Este una dintre cele mai cunoscute metode folosite la pantofii de calitate. Ea a apărut în 1869 când Charles Goodyear a inventat respectivele mașini de cusut pentru a grăbi procesul de producție a pantofilor. Înaintea acestor mașini aceste cusături se făceau manual.

Avantaje: Se poate înlocui talpa mai ușor. Încălțămintea este mai rezistentă la umezeală.

Dezavantaje: Metoda este mai scumpă față de cea Blake datorită straturilor extra. Pantoful este rigid și nu este la fel de flexibil ca și-n cazul cusăturii Blake.

Aceste  metode sunt printre cele mai populare întâlnite în rândul pantofilor. În continuare depinde de fiecare bărbat cum își alege pantofii.

Până la urmă, preferi pantofii cu talpă lipită sau cei cusuți?

sursa foto:aici, aici, aici

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *