Vlad Alexandru

Cât de mult îți plac pantofii? Cât investești de regulă într-o astfel de pereche? Cât timp dedici pentru a găsi perechea de pantofi perfectă? Vlad Hebe, proprietarul brand-ului Vlad Alexandru, mi-a oferit mai multe detalii despre pantofii lui. Pe Vlad l-am cunoscut în 2015, în urma unei invitații de a îi vizita showroom-ul și pentru a învăța mai multe detalii despre talpa din piele, cusută după sistemul Goodyear Welt.

Având în vedere că este o piață suprasaturată cu brand-uri masculine ce oferă și încălțăminte, printre altele Vlad a descoperit că deși erau multe modele majoritatea nu erau calitative. Pentru Vlad pantoful reprezintă cea mai importantă piesă din garderoba unui bărbarbat pentru că trebuie ales din punct de vedere al aspectului, dar și al confortului. Din cercetările sale știa că în România se caută pantofi realizați după metodele tradiționale, dar aceștia se puteau găsi doar în străinătate la prețuri foarte mari.

Pantofii Vlad Alexandru

În urma acestei frustrări, Vlad s-a decis să schimbe aceste lucruri și a început să investească aproximativ 15.000 euro în brand-ul Vlad Alexandru, sumă pe care speră să o amortizeze în 2 ani. A început cu schimbarea construcției pantofilor, comparativ cu majoritatea producătorilor români. Astfel, a ales să realizeze pantofii folosind piele de vită/vițel pentru exterior, piele de vițel în interior, talpă și toc din piele de bovină tăbăcită vegetal. A doua schimbare a fost coaserea tălpii de jur împrejur de ansamblul superior, care mai este cunoscut sub denumirea de construcția Goodyear Welt.  

Acest tip de construcție presupune două tipuri de cusătură: prima dată fețele pantofilor sunt trase pe calapod și cusute de talpa interioară/branț și de ramă, după care se aplică talpa exterioară, care este cusută de ramă. Din acest motiv, spre deosebire de pantofii cu talpa lipită, la încălțămitea Vlad Alexandru nu există șansa ca talpa să se desprindă de ansamblul superior. Această construcție garantează ani de utilizare și posibilitatea de retălpuire dacă este necesar. Se spune că o pereche de pantofi Goodyear Welt va face diferența dintre un băiat și un bărbat. 

Vlad Alexandru 2

Croirea pieselor care compun ansamblul superior este realizată manual, coaserea ansamblului superior se realizează la mașini de cusut, iar tălpuirea pantofilor este realizată mecanic, într-o fabrică cu peste 15 ani de experiență în construcția Goodyear Welt – sau construcția CR în limba română (cusut pe ramă).

În cazul în care există vreun defect peste care Vlad Alexandru a trecut cu vederea, sau în cazul în care pantofii au fost realizați pe o măsură necorespunzătoare clientului, aceștia se vor înlocui asigurând și plata transportului dacă este cazul. Totuși, aceste lucruri încă nu s-au întâmplat.

Vlad Alexandru 3

Ca planuri de viitor, Vlad Alexandru intenționează să completeze colecția cu modele clasice pe care încă nu le-au realizat (Single Monk Strap, Tassel Loafers) în cadrul colecției pentru bărbați. În plus, sunt într-o continuă căutare de materiale de o calitate cât mai mare și pentru a oferi clienților un pantof tot mai bun realizat la un preț accesibil. Prețurile pantofilor sunt cuprinse între 460 și 600 lei, iar prețurile ghetelor între 600 și 800 lei, diferența făcând-o materialul ales, modelul și detaliile aplicate. De asemenea, au în vedere și o colecție de pantofi pentru doamne.

Deși am încercat să-mi fac pantofi colorați la Vlad Alexandru, nu am avut nicio șansă. Clientul Vlad Alexandru este îmbrăcat zilnic în ținută business și este preocupat nu numai de aparențe, dar și de calitatea pantofilor pe care îi poartă. În același timp, bărbatul care poartă pantofii Vlad Alexandru este unul educat. El știe că pantofii nu se poartă două zile consecutiv, motiv pentru care are în garderobă minim 2 sau 3 perechi de pantofi pe care le poartă alternativ.

Vlad Alexandru 4

Momentan, pantofii Vlad Alexandru sunt realizați pe două tipuri de calapod: calapodul 147, care este unul elegant, cu vârful ușor ascuțit și calapodul 153, care are vârful mai rotunjit. Ca și confort, cele două tipuri de calapod sunt aproape identice. Pantofii care se pot realiza sunt între mărimile 38-45, dar în cazuri excepționale se pot comanda calapoade mai mici sau mai mari.

Colecția Vlad Alexandru cuprinde 8 modele de pantofi (Oxford Cap Toe & Plain Toe, Derby Plain Toe & Cap Toe, Wholecut, Penny Loafer, Double Monk Strap Plain Toe & Cap Toe) și cinci modele de ghete (Oxford Cap Toe, Tripple Monk Strap, Chukka, Chelsea și Derby). Dintre acestea, cel mai vândut produs este Oxford Cap Toe realizat din piele maro închis. Personalizarea constă în alegerea tipului și culorii de piele folosită, posibilitatea de executare a perforațiilor tip Brogue, culoarea în care este vopsită marginea tălpii și tocul sau partea plantară.

Vlad Alexandru 6

Momentan, Vlad Alexandru realizează pantofii din piele de vită pe diferite nuanțe, piele întoarsă de vită (velur), piele de vițel (vacuno) pentru căptușeli, iar pentru tălpi și tocuri se folosește piele de bovină tăbăcită vegetal. La un moment dat, printr-un intermediar, au reușit să obțină în cantități mici, piele de vițel de la două tăbăcării de renume din Franța, materiale care se remarcă printr-o calitate foarte ridicată.

Deocamdată nu toti clienții cunosc diferența dintre un pantof MTO (personalizat după preferințele clientului – cazul pantofilor Vlad Alexandru), MTM (realizat după măsurile clientului pe calapoade adaptate conform măsurătorilor) și un pantof Bespoke (realizat integral manual și conform dimensiunilor exacte ale picioarelor clientului). Mai mult, foarte mulți producători induc în eroare clienții, făcându-și reclamă falsă. La Vlad Alexandru vei găsi informații cât mai exacte cu privire la produsul oferit de ei.

Vlad Alexandru 5

Cum se dă o comandă pentru pantofii de la Vlad Alexandru

Pentru a da o comandă la Vlad Alexandru, trebuie să îți faci o programare prin intermediul unui e-mail la office.avmarketing@gmail.com sau telefonic la 0741 583 468. Se măsoară picioarele clientului pentru a stabili măsura exactă, se alege modelul și calapodul după care urmează realizarea pantofilor, materialul (textura și culoarea, eventual și combinații de culori și texturi), culoarea tălpii, pingea antiderapantă pe talpă sau nu.  Pantofii sunt gata în maxim 20 de zile lucrătoare.

În cazul clienților care nu pot să vină la atelier, măsurătoarea picioarelor este realizată chiar de ei (este o procedură foarte simplă), restul etapelor fiind aceleași, iar pantofii se vor trimite prin curier.

Related Posts

7 thoughts on “Vlad Alexandru – pantofii care fac diferența dintre un băiat și un bărbat

 1. kata spune:

  Inteleg articolul,nu si textul .

  „Deși am încercat să-mi fac pantofi colorați la Vlad Alexandru, nu am avut nicio șansă. Clientul Vlad Alexandru este îmbrăcat zilnic în ținută business și este preocupat nu numai de aparențe, dar și de calitatea pantofilor pe care îi poartă. În același timp, bărbatul care poartă pantofii Vlad Alexandru este unul educat” -de ce nu ai avut șansa? Reiese si faptul dacă vrei ca cei care poarta pantofi colorați nu sunt educați.

  1. Laci spune:

   Vlad Alexandru se concentreaza pe modele si nuante clasice. De regula o persoana care se imbraca business nu v-a purta incaltaminte colorata.

 2. Pantofii Vlad Alexandru au si un website? ;-)

 3. Laci Nagy spune:

  Datele de contact si pagina de facebook le gasesti in articol.

 4. Laci Nagy spune:

  Datele de contact si pagina de facebook le gasesti in articol.

 5. Ioan Pascu spune:

  Salut!

  Desi imi place foarte mult talpa de piele din punct de vedere al aspectului,totusi la toate perechile de pantofi cu acest tip de talpa am intalnit problema rigiditatii mari,adica nu amortizeaza deloc socurile asupra calcaiului(am si un mers mai apasat),iar un brant suplimentar nu imbunatateste foarte mult acest lucru,o alta problema e aderenta scazuta in comparatie cu o talpa de cauciuc.

  In consecinta purtarea pantofilor cu acest tip de talpa devine obositoare,exista solutii?

 6. Vivian spune:

  Un blog asemanator cu al tau
  https://tommiler.com/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *