Obiceiul De A Merge La Sala

Dragi prieteni, sunt din nou alături de voi cu un nou articol, despre obiceiul de a merge la sală. Acest subiect se regăsește într-o arie de interes tot mai mare în ultima vreme pentru diferite categorii de vârstă.

Nu o să zăbovesc pe subiect prea mult și nici nu o sa încurajez  “fenomenul” pentru cei care rezonează și au impresia că ma refer la sala de mese.

Obiceiul de a merge la sală

Oameni buni, fiecare dintre noi ne regăsim în diferite domenii de activitate, care mai de care mai solicitante sau nu , joburi care ne capacitează fizic sau intelectual, și chiar daca ești freelancer , dacă îți dorești rezultate profesionale tot vei depune un anumit efort.

Pentru fiecare dintre noi vine un moment în viață când ne facem o analiză asupra stării de sănătate, și dacă nu sănătatea este o problemă, atunci numărul kilogramelor care au apărut încet dar sigur, sau, poate, pur și simplu ideea de a ne menține în formă, ne împinge de la spate să luăm decizia  de a frecventa o sală de sport.

Această decizie, eu o îmbrățișez și o consider pe cât de benefică, pe atât de binevenită. Brusc, în viața ta o să apară,  daca nu cuvinte noi, cel puțin obiceiuri noi, de exemplu: silueta, controlul greutății, tonifiere, calorii, etc.

Daca pana acum esti de acord cu mine, te felicit, înseamnă că deja ești pe drumul cel bun, iar următorul pas este să vezi care sală de fitness este mai aproape de locuința ta sau care ar fi pe traseul de la locul de muncă spre casa ta, pentru a-ți fi cât mai accesibilă.

Pentru că ești un barbat care te respecți,  vei face o “mică” investiție în acest sens în echipamentul de antrenament destinat exercițiilor. Nu trebuie să cheltuiești sume mari pe acest echipament sportiv, trebuie doar să fii atent la diferite promoții din magazinele de specialitate. Pentru început ar fi suficiente 2 tricouri, 2 shorturi, ca să le poți alterna, și o pereche de pantofi sport .

Odată ajuns la sală, trebuie să înțelegem că nu suntem deținătorii tuturor cunoștințelor, în consecință,  va fi imperios necesar să apelezi la un instructor specializat, fiecare sală de fitness are câte un instructor, daca nu chiar mai mulți, permanent la dispoziția clienților.

Poți să beneficiezi de consilierea unui instructor în două moduri, poți opta, pe lângă abonamentul propriu zis, să plătești ședințe separate în care instructorul este dedicat doar pentru tine și te învață totul într-un mod exclusivist, sau poți să faci așa cum am facut eu, m-am prezentat instructorului, i-am spus că sunt nou și că aș vrea să mă ajute să mă familiarizez cu aparatura și cu tipurile de exerciții potrivite.

Îți va lua o săptămână, poate două până te vei obișnui cu “peisajul”, dar, după această perioadă, este doar o chestiune de timp până te vei simți de-al casei.

Evident, ca orice lucru care trebuie să iasa bine,va trebui să fii foarte atent cu tine, să nu faci exercițiile haotic, să fii organizat, corpul tau are nevoie de consecvență și de momente de respiro, deci fii înțelept și găsește echilibru între aceste două lucruri.

Deja după câteva săptămâni poți să-mi confirmi că te simți mai bine, că ai un respect mai mare pentru persoana ta, iar cântarul a devenit un amic de nădejde care te va încuraja, pe zi ce trece, că prezența ta la sala de fitness este unul din cele mai bune lucruri care fac parte din viața ta…

O bună prietenă de-a mea îi spunea unui amic comun care a decis să meargă la sală, ca, peste ani buni, corpul lui o să-i fie recunoscător pentru că are grijă de trupul și de sănătatea lui, doar trebuie să aplicăm proverbul latin care spune “Mens sana in corpore sano”, traducerea o știm cu toții „Minte sănătoasă în corp sănătos”, sau dacă vreți o răstălmăcire interesantă am mai putea spune: antrenând corpul antrenăm si mintea. Acest proverb latin ii aparține poetului Juvenal, și a devenit deviza educației fizice.

Cei care deja frecventați o sală de sport, vă felicit, iar pe voi care sunteți în dubii sau nu aveți timp, vă sfătuiesc să vă faceți timp, totul va fi în favoarea voastra. Iar până data viitoare, Celebrate and Explore !!!

sursa foto

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *