tipuri de pantaloni

Fiecare articol vestimentar pe care îl purtăm are o anumită utilitate. Cel puțin așa îmi place să cred, că utilitatea trebuie să fie pe primul loc. Același lucru este valabil și la pantaloni mai ales că avem foarte multe tipuri.  Astfel, în funcție de modul de construcție al pantalonului, putem împărți beteliile în patru categorii. Cu siguranță ai interacționat cu o parte dintre modelele pe care urmează să le enumăr și te vei îndrăgosti de cele pe care încă nu le-ai cunoscut.

Tipuri de betelii la pantaloni

Betelie fără gaică

De regulă, acești pantaloni îi vei întâlni doar la ținutele care cer codul vestimentar Black Tie, unde prezența curelei nu este permisă. Astfel, ai două variante de a purta acești pantaloni: fie îți stau fix, fie te folosești de bretele. Acești pantaloni au fost special creați pentru a putea fi purtați doar cu bretele. Îi recomand persoanelor care nu poartă de regulă curea și îşi doresc o ținută “curată”.

Betelie cu gaică

pantaloni cu gaica
Tipuri de betelii la pantaloni

Este tipul de betelie pe care îl putem întâlni pe fiecare pantalon obișnuit. Aceasta este prezentă la jeanși, chino, pantalonii de costum, pe unele perechi de pantaloni scurți, dar nu îi vei găsi la pantalonii de la smoching.

Betelie despicată în formă de V

betelie despicata
Tipuri de betelii la pantaloni

Acest tip de betelie îți oferă confort și este mult mai flexibilă atunci când te așezi sau când ești în mișcare. Inițial, acest tip de betelie era folosită exclusiv pentru pantalonii care se purtau doar cu  bretele. În cazul în care dorești diverse modificări la betelie, acest detaliu îl va ajuta pe croitor să facă ajustările mai ușor.

Betelie cu baretă și cataramă

Acest tip de baretă este ca o mini curea făcută din același material ca și pantalonii, care e atașată pe lateralele pantalonilor. Baretele poartă rolul unor mici curelușe care se pot regla și vor fi prietenele tale atunci când te îngrași, slăbești sau după o masă copioasă. Recomandarea mea este ca la următoarea vizită la croitor să îl rogi să îți facă o astfel de baretă. Atenție, trebuie să renunți la gaică pentru că nu arată bine să porți mai multe curele deodată. În schimb, acești pantaloni se pot purta cu bretele.

Ce tipuri de betelii ai la pantaloni?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *